Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sambata, la Alba Iulia, ca isi doreste mai mult ca oricine altcineva unificarea dreptei, el adaugand ca prezidentialele de anul viitor vor fi castigate de candidatul democrat-liberal, adaugand ca nu il poate reevalua pe Crin Antonescu, iar acesta nu va avea sustinerea PDL. "Da. Eu doresc mai mult ca oricine altcineva (n.red. - unificarea dreptei). Imi doresc mai mult ca oricine altcineva mai ales ca avem experienta in tot felul de unificari. Acest partid stie, ca pe fundamente foarte serioase, sa faca si aliante si fuziuni", a spus Vasile Blaga in fata Consiliului de Coordonare Judetean Alba, potrivit Agerpres.

El a facut referire la "Alianta Dreptate si Adevar" si la fuziunea dintre PD si PLD. "Iata cum trebuie facuta o unificare, de orice fel, pe partea dreapta. Nimeni nu poate sa ceara acestui partid sa dispara, sa se topeasca, pentru ca s-ar topi, de fapt, inima dreptei, care este PDL-ul", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele PDL le-a mai spus celor peste 700 de democrat-liberali prezenti, sambata, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, ca el nu poate sa il reevalueze pe liderul PNL, Crin Antonescu, iar PDL isi va sustine propriu candidat de dreapta, nu pe acesta.

"Eu nu ma pricep la reevaluari. Eu nu-l pot reevalua pe Antonescu. Cum sa-l reevaluez eu pe Antonescu dupa ce l-am vazut in vara anului 2012 atacand Romania si statul de drept? Cum sa-l reevaluez pe Antonescu pe care l-am vazut, din nefericire pentru el, sase saptamani la Cotroceni? Si daca dormea, filozof ramanea. Dar, din pacate, ati vazut ce-a facut. Nu-l putem sprijini, pentru ca si el, si, inaintea lui, Nastase, si-au propus sa ne distruga. Cum as putea eu sa va cer sa-l sprijiniti pe Ponta? Fereasca Dumnezeu. Si atunci, hai sa mergem inainte, noi, cu un candidat al nostru, care sunt convins ca va convinge dreapta", a declarat presedintele PDL. El a adaugat ca partidul are forta ca sa-l sustina "pe cel mai bun si pe cel mai puternic om de pe partea dreapta, dar care nu se va numi Antonescu, si care va castiga Presedintia".

Vasile Blaga a mai spus ca PDL va merge singur in europarlamentare, "ca sa-si masoare fortele in fata electoratului", propunandu-si obtinerea a cel putin 7-8 locuri de europarlamentar. "Noi ne propunem ca partidul mobilizat, cu o lista foarte buna, sa depasim 20%. Asta inseamna 7 - 8 locuri minimal. Asta incercam sa obtinem, spre asta ne indreptam", a declarat presedintele PDL.

Vasile Blaga a participat sambata la alegerea noului Birou Permanent Judetean Alba al PDL. Singurul candidat la functia de presedinte a fost Mircea Hava, lider al democrat-liberalilor din Alba din 1994.