Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca el nu are legaturi cu serviciile secrete, dar "poate Antonescu are aceste legaturi" si poate explica la ce s-a referit in cazul "presiunilor" care s-ar face pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale, relateaza Mediafax.

Dragnea a fost intrebat cum vede declaratiile lui Crin Antonescu referitoare la oameni cu influenta in serviciile de informatii care ar face presiuni ca Victor Ponta sa candideze la prezidentialele de anul viitor.

"Eu nu am contact cu serviciile secrete, poate domnul Antonescu are aceste legaturi si e bine sa va raspunda dumnealui. Nu-mi pot da seama la ce s-a referit, dar nu-l vad pe Victor Ponta un om foarte presat, l-am vazut ca e un om care gestioneaza foarte bine actul de guvernare si este in stare singur sa ia deciziile cele mai bune", a afirmat Dragnea.

Ponta: Sunt povestile lui Rosca Stanescu. Sper ca Antonescu nu mai crede in povestile lui

Premierul Ponta a fost intrebat, marti, daca exista "servicii" care ar face presiuni sa candideze la prezidentiale, asa cum a afirmat liderul PNL Crin Antonescu, el aratand ca aceste lucruri reprezinta "povesti" de-ale lui Rosca Stanescu si exprimandu-si speranta ca Antonescu nu mai crede in ele.

"Cred ca era de la domnul Rosca Stanescu povestea asta. Dar sper ca Crin nu mai crede in povestile lui Rosca Stanescu, ca l-a dat afara acum", a replicat Ponta.

Replicile celor doi vin dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca in opinia sa sunt persoane "influente in servicii" care fac presiuni ca premierul Victor Ponta sa candideze la alegerile prezidentiale de anul viitor, el mentionand totodata ca nu "baga mana in foc" PSD nu va face acest pas.

Antonescu a sustinut ca in ceea ce priveste candidatura la prezidentiale nu poate sa bage "mana in foc ca PSD si insusi Victor Ponta nu pot sa ia la un moment dat aceasta decizie, din diferite motive".

"Eu, sa nu-mi cereti detalii, ca eu chiar nu le am, eu cred ca exista presiuni si din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred ca exista presiuni poate si din zona unor oameni influenti in servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, pana la urma nu-i decat normal (...) Sa candideze domnul Ponta, ca aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind si prim-ministru, aratand destule calitati in aceasta perioada, e un candidat. Nu poti lua asa, pe oricine pe motiv ca e partidul mare, ca am vazut in 2009, un candidat destul de celebru", a declarat Antonescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.