Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, la Romania TV, ca societatea care avea arendat terenul cumparat de Ioana Basescu in judetul Calarasi ar putea fi obligata sa returneze statului subventiile europene incasate, de aproape 45.000 de euro, intrucat nu avea voie sa vanda pana la 1 decembrie 2013.

"Inteleg ca vanzatorul a avut terenul arendat la o societate, care a incasat subventii europene. Nu avea voie sa vanda pana la 1 decembrie", a afirmat ministrul, la RomaniaTV.

Acesta afirma ca, daca informatiile sunt corecte, societatea care arendase terenul ar putea fi nevoita sa returneze subventiile respective. "Deja agentia de plati face eforturi sa clarifice ce s-a intamplat acolo", a mentionat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a precizat ca subventia este de 154 de euro pe hectar, ceea ce inseamna ca firma respectiva ar putea returna subventii de circa 45.000 de euro pentru cele 290 de hectare de teren cumparate de Ioana Basescu cu un credit de un milion de euro obtinut de la CEC Bank.