Sub-comisia parlamentara de anchetare a activitatii CEC in cazul creditului acordat Ioanei Basescu au decis mati, programul audierilor. Pe 9 decembrie vicepremierul Daniel Chitoiu si presedintele CEC, Radu Ghetea vor fi audiati de catre sub-comisia parlamentara. Potrivit presedintelui sub-comisiei, senatorul Cosmin Nicula, pe 10 decembrie vor fi audiati si prim-vicepresedintele CEC, Andrei Stamatian, si membrii Consiliului de Administratie al institutiei. Reprezentantii PDL boicoteaza lucrarile comisiei parlamentare.

Senatul a aprobat infiintarea unei sub-comisii de ancheta, in cadrul Comisiei de buget-finante, care sa ancheteze conditiile in care CEC Bank a acordat Ioanei Basescu, fiica presedintelui, un imprumut de circa un milion de euro. Subcomisia este compusa din cei 11 membri ai Comisiei pentru buget-finante.

Sub-comisia va verifica "intreaga activitate manageriala a CEC, condusa de dl Radu Ghetea", din 2011 si pana in prezent, in conditiile in care senatorii doresc sa stie daca "fiecare cetatean poate sa beneficieze de un credit atat de performant".

Raportul sub-comisiei va fi inaintat Biroului Permanent pana pe data 18 decembrie.