UDMR nu are de gand sa semneze o motiune de cenzura a PDL, dupa ce Guvernul isi asuma marti raspunderea in fata Parlamentului pe legea descentralizarii, a decarat la RFI presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El precizeaza ca argumentele PDL sunt "politicianiste".

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Nu vom semna o motiune de cenzura si fara semnatura noastra nu se poate depune o motiune de cenzura in acest moment, in Parlamentul Romaniei. Nu semnam o motiune de cenzura, pentru ca argumentele cu care PDL-ul a atacat si ataca acest proiect de descentralizare sunt argumente politicianiste. Cand eram impreuna la guvernare, atunci erau pentru descentralizare si am facut cativa pasi mici. Acum, sigur, daca vine USL-ul si esti in Opozitie, este la moda sau aproape ca este logic sa spui nu.

"Argumentele pe care eu le-am auzit pana acum pe noi nu ne conving in nici un fel. Eu nu pot sa spun din cauza ca sunt in Opozitie ca nu sunt de acord cu ceea ce am spus 20 de ani la rand, principiul subsidiaritatii, descentralizarea. Deci nu vom semna aceasta motiune de cenzura si in plus, o motiune de cenzura trebuie depusa atunci cand ai sansa de a da jos Guvernul. In acest moment, aceasta sansa nu exista," a precizat Hunor.

Citeste in intregime pe RFI.ro.

Presedintele UDMR a declarat de asemenea ca anchetarea CEC Bank de catre o comisie parlamentara este un demers legal, dar inoportun. El spune ca Ministerul de Finante este cel care ar trebui sa faca o ancheta privind modul in care Ioana Basescu a luat un credit pentru terenul agricol din judetul Calarasi.

"Parlamentul are voie sa faca astfel de anchete. Pe aceasta speta eu nu sunt de acord. De aceea exista Guvern si Ministerul de Finante este reprezentantul statului in CEC si fiind o banca cu capital integral de stat, acolo Ministerul de Finante trebuie sa faca ancheta. Din acest punct de vedere, nu cred ca este un demers extraordinar de bine gandit, dar Parlamentul are aceasta posibilitate de a ancheta orice institutie de stat. Pe partea de legalitate, nu am nici o problema, pe partea de oportunitate, da".