Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a comentat luni declaratiile partenerului de alianta, Crin Antonescu, care aratase ca PNL nu mai are o relatie cu PC. Liderul PC a declarat ca nu a inteles afirmatiile lui Antonescu dar ca toate lumea depune eforturi pentru a-l intelege pe acesta. Daniel Constantin l-a criticat pe presedintele PNL pentru faptul ca atacurile sale din ultima vreme par sa vizeze partenerii de alianta mai degraba decat oponentii politici, cum ar fi presedintele Traian Basescu.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

Intrebat despre declaratiile lui Crin Antonescu, liderul PC a raspuns: "Dumneavoastra ati inteles ceva? Eu nu am inteles, sa fiu foarte sincer. Erau lucruri care s-au spus, dar facem eforturi cu totii sa il intelegem pe dl Crin Antonescu. Din pacate, in ultimul timp am vazut ca sunt abordari mai mult la adresa partenerilor: am vazut ca dl Ponta este parsivel, eu sunt subordonat, dl Voiculescu este nerusinat, parca, nu am vazut nicio catalogare la adresa presedintele Basescu."

"Dincolo de aceste lucruri, se aceste clisee, si probabil stari de moment ale dl Antonescu, este foarte important ca USL sa ramana unit", a afirmat presedintele Partidului Conservator, reiterand ca "USL are un angajament comun si anume sa aiba un candidat la presedintie, si incercam sa avem un candidat comun, sa il sustinem pe dl Antonescu. Daca doreste, dar…."

Daniel Constantin a amintit ca spusese inca din luna iunie ca protocolul de colaborare PNL - PC, cunoscut sub numele de Alianta de Centru Dreapta, nu mai functioneaza, insa s-a decis atunci sa nu foie denuntat juridic pentru ca asta ar insemna ruperea USL. "Nu cred ca vrem sa ne asumama aceste lucruri, cel putin nu noi, conservatorii, daca vrea altcineva, daca vrea dl Antonescu, nu are decat sa o faca", a declarat presedintele PC.

Liderul Conservator le-a atras atentia liberalilor ca uita faptul ca alianta PC-PNL din 2011 le-a dat un lucru "pe care nu l-a avut si nu stiu daca il va mai avea in viitor PNL, si anume paritatea in cadrul USL, (...) am dat forta necesara acestei Aliante de Centru Dreapta de a cere paritate cu PSD".

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca Partidul National Liberal nu are, in acest moment, o relatie cu Partidul Conservator, formatiunea lui Dan Voiculescu, aratand ca Alianta de Centru Dreapta nu mai exista de mult. Antonescu a precizat ca protocolul ACD nu a fost inca rupt, urmand sa se vada care sunt consecintele juridice, pentru ca PNL nu doreste sa prejudicieze USL. Totodata, Antonescu l-a catalogat pe presedintele PC drept "un subordonat al dl Ponta" pentru a arata de ce nu comunica cu acesta si direct pe Victor Ponta.