Gheorghe Falca a fost desemnat candidat la alegerile prezidentiale de anul viitor al PDL pe Regiunea de Vest in urma votului exprimat sambata de democrat-liberalii din organizatiile judetene din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, a declarat pentru Agerpres deputatul Alin Popoviciu, vicepresedinte regional al partidului.

Gh. Falca si Catalin PredoiuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

El a precizat ca pe intreaga Regiune de Vest s-au exprimat 14.208 voturi, dintre care 100 au fost anulate, scorul final inregistrat fiind de 7.218 voturi pentru Gheorghe Falca, respectiv 50,80%, si 6.988 de voturi in favoare lui Catalin Predoiu, respectiv 49,18%.

"Pe Regiunea de Vest, Gheorghe Falca a castigat alegerile din interiorul partidului pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din 2014. Drept dovada ca, daca multi se indoiau de acest proces ca ar fi unul nedemocratic, cu semne de intrebare si cu un singur castigator, iata ca lucrurile incep sa fie si altfel. Este normal, este zona de vest. Gheorghe Falca este un om cunoscut aici, lumea stie ce a facut pentru Arad in calitate de primar. Scorul a fost foarte strans", a afirmat Alin Popoviciu.

El a spus ca la Arad au fost 3.989 de voturi valabil exprimate, dintre care 3.519 voturi pentru Gheorghe Falca, reprezentand 88,22%, si 470 de voturi pentru Catalin Predoiu, respectiv 11,78%.

Alin Popoviciu a afirmat ca urmatoare runda de alegeri interne pentru desemnarea prezidentiabilului PDL se va desfasura sambata viitoare pe Regiunea Sud, cuprinzand judetele Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj si Valcea.

In celelalte trei runde de alegeri interne, pe regiunile Nord Est, Nord Vest si Centru, Catalin Predoiu a fost desemnat candidat al PDL la alegerile prezidentiale de anul viitor cu scoruri de peste 75%.