Partidul Conservator isi propune sa participe independent la alegerile europarlamentare din 2014, stabilindu-si ca tinta un rezultat de peste 9%, a declarat sambata, la reuniunea Consiliului National al formatiunii, presedintele PC, Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

"Cea mai importanta provocare pe care o avem - si cred ca astazi Consiliul National trebuie sa consemneze inceperea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare - o reprezinta exact aceasta batalie. Cred ca vor fi rezolutii prin care majoritatea va consemna ca PC va merge independent la europarlamentare din 2014 si datoria noastra, a conducerii, este sa venim in fata dumneavoastra si sa propunem nu neaparat numai membri de partid. Sa propunem membri de partid sau din afara partidului, dar oameni care sunt cu adevarat varfuri ale societatii romanesti", a afirmat Constantin.

El a sustinut ca PC trebuie sa construiasca o campanie "remarcabila" pentru alegerile europarlamentare, prin care sa consolideze "profilul de partid profund atasat valorilor nationale in contextul european", sa evite discursul demagogic sau ultranationalist.

Constantin a anuntat ca va convoca, dupa scrutinul din mai 2014, Congresul PC, la care se va face o evaluare a rezultatelor obtinute.

"Imi propun ca, la sfarsitul lucrarilor, sa convoc Congresul PC dupa alegerile europarlamentare, congres in care ne propunem sa judecam dupa fapte, dupa rezultatele pe care le vom avea la europarlamentare, atat conducerea centrala si viitoarea conducere a PC, cat si conducerea locala. Sunt convins ca putem ca partid sa obtinem peste 9% la alegerile europarlamentare. In egala masura, sunt convins ca acolo unde vor exista procente sub limita admisa, de 5% la nivel de judet, exista demnitatea si angajamentul fiecaruia dintre dumneavoastra sa facem pasul inapoi si sa dam ocazia partidului cu lideri noi sa se dezvoltate pe mai departe", a completat Constantin.

Liderul PC si-a reiterat totodata sustinerea pentru un "candidat unic" din partea Uniunii Sociale Liberale la alegerile prezidentiale de anul viitor.

"Cred, in continuare, dincolo de alegerile europarlamentare, ca proiectul comun poate sa fie reprezentat de un candidat unic la presedintie in 2014, iar daca lucrul acesta nu se va intampla cred ca nu va fi un vinovat in PSD, in PNL sau PC. Cu totii vom fi vinovati, pentru ca asteptarile oamenilor se indreapta in aceasta directie. Avem in continuare foarte multe lucruri de facut", a adaugat Daniel Constantin.

UPDATE 13.30 Consiliul National al Partidului Conservator, reunit sambata la Palatul Parlamentului, a adoptat doua rezolutii care vizeaza participarea independenta la alegerile europarlamentare din mai 2014 si organizarea Congresului formatiunii in luna iunie a anului viitor.

"PC isi confirma oficial candidatura independenta la alegerile europarlamentare, propunandu-si atingerea unui scor de 9% si declanseaza astazi mobilizarea electorala in acest scop. Ca garantie a acestei mobilizari, ne asumam public ideea ca presedintii de filiale care nu vor obtine la nivel judetean un scor mai mare de 5% vor fi inlocuiti", se arata in prima rezolutie, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, "in functie de asteptarile electoratului conservator si de loialitatea fata de mostenirea conservatoare, PC se va orienta catre grupul politic european care poate asigura cea mai buna afirmare a intereselor Romaniei in forurile europene".