Presedintele Traian Basescu spune, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca "Ponta a mințit când a afirmat că procurorul Lucian Papici este implicat în cercetarea tranzacției fiicei mele Ioana Băsescu". Traian Basescu scrie ca "DNA desfășura o anchetă în județul Călărași dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în același județ", demonstrind astfel ca presupusa implicare a procurorului Papici in tranzactia imobiliara este falsa. Presedintele sustine ca, prin declansarea controversei publice privind cumpararea terenului din Calarasi, "Ponta împreună cu trustul turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu a încercat implicarea familiei mele într-un nou fals scandal".

Postarea completa a lui Traian Basescu de pe Facebook

"Iată faptele care dovedesc manipularea grosolană:

Realitatea în fapte

• 26 martie 2013: Un cetățean îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prin Memoriul nr. 15 C/679/P/2013 că, în anul 2012, a depus o plangere penală în care reclama fraude în cazul unor retrocedări pe raza județului Calarași de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

• 12 mai 2013: Corpul de control al ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, că, pe raza județului Călărași, se desfășoară o anchetă a DNA, începută în 2012, care verifică mai multe retrocedări de terenuri și care vizează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

Deci prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a mințit când a afirmat că un procuror, Lucian Papici, este implicat în cercetarea tranzacției fiicei mele Ioana Băsescu. Prim-ministrul plagiator și mincinos a mai mințit încă o dată: DNA desfășura o anchetă în județul Călărași dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în același județ.

• 9 septembrie 2013: Fiica mea Ioana Băsescu semnează un contract de credit pentru investiții imobliare, aprobat, în data de 6 septembrie 2013, de board-ul CEC Bank pe baza analizei dosarului.

• 9 septembrie 2013: Ioana Băsescu încheie contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 291 de hectare din Călărași cumpărat de la o persoană privată. Terenul cumpărat nu a făcut parte din proprietatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea (adică acele terenuri anchetate de către DNA). Este evident că prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, care primise și raportul Corpului de control al prim-ministrului în data de 26 martie 2013, știa acest lucru. Plata făcută de fiica mea a fost făcută exclusiv prin cont bancar, ceea ce înseamnă că acesta este supus controlului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Afirmația prim-ministrului Victor-Viorel Ponta că s-a plătit cash este o nouă minciună.

Începe manipularea la televiziunea Varanului!

• 7 noiembrie 2013: Antena 3, postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, începe manipularea publică; apare prima știre despre tranzacția imobiliară realizată de Ioana Băsescu.

• 8 noiembrie 2013: Pentru a face o conexiune între tranzacția Ioanei Băsescu și ancheta penală deschisă de DNA în 2012 cu privire la niște terenuri ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea din județul Călărași prim-ministrul Victor-Viorel Ponta trimite Corpul de control al prim-ministrului să verifice situația despre care știa, încă din luna martie, că nu are nicio legătură cu achiziția făcută de fiica mea Ioana Băsescu.

• 10 noiembrie 2013: Postul de casă al Plagiatorului, Antena 3, prezintă o corespondență între DNA și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) din 23 mai 2013 insinuând că un procuror al DNA a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu prin verificarea terenului din județul Călărași care urma a fi cumpărat. Oare cum putea un procuror să facă acest serviciu când terenul a fost scos la vânzare în luna septembrie 2013, odată cu terminarea recoltării, iar ancheta se derula deja din 2012?

• 12 noiembrie 2013: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prezent unde altundeva dacă nu la postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, Antena 3, a acuzat și el respectivul procuror DNA că a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu, deși avea toate informațiile legate de ancheta DNA și anume faptul că ea a fost declanșată încă de anul trecut și că nu are nicio legătură cu terenul care a fost cumpărat de Ioana Băsescu.

• 13 noiembrie 2013, dimineața: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta cere o comisie parlamentară de anchetă pentru investigarea acestui caz pe care el împreună cu turnătorul dovedit Dan F. Voiculescu l-a fabricat în ultimele zile; copreședintele USL Crin Antonescu a declarat că este de acord cu înființarea acestei comisii parlamentare de anchetă; la câteva minute după anunțul public al prim-ministrului Victor-Viorel Ponta președintele ANRP a declarat că procurorul DNA nu i-a cerut să verifice anumite terenuri din județul Călărași, că i-a cerut un punct de vedere față de transferul unor terenuri de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea către mai multe primării și că DNA a acționat legal.

• 13 noiembrie 2013, seara: Copreședintele USL Crin Antonescu s-a răzgândit și a spus că, date fiind declarațiile președintelui ANRP, nu mai vede necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. La puțin timp după aceasta, văzând că manipularea a eșuat și că nu mai este susținut nici de tovarășul de drum Crin Antonescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a ieșit la tribuna Guvernului României, alături de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu și, în complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discuții pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chițoiu în data de 17 octombrie 2013 – adică o discuție avută la 40 de zile după ce fiica mea a luat creditul. Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chițoiu că, dacă va întrerupe mandatul legal al președintelui CEC Bank, care durează până în 2014, pentru a-l înlocui, pe criterii politice, cu un protejat politic, va crea neîncredere în cea mai mare bancă deținută de statul român și mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar românesc (având în vedere că actualul președinte al CEC Bank este și președinte al Colegiului Director al Asociației Române a Băncilor). Este evident pentru oricine vrea să înțeleagă că nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, în conformitate cu prerogativele mele constituționale, de ingerința politicului în acest caz. Falsificarea adevărului de către prim-ministrul Victor-Viorel Ponta și de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu că avertismentul făcut de mine ar avea legătură cu creditul fiicei mele nu are niciun fel de acoperire în realitate pentru că acel credit fusese acordat deja de 40 de zile. Am avut în vedere obligația mea constituțională de a veghea la buna funcționare a autorităților publice (Art. 80 alin [2] din Constituția României), dar și experiența ultimilor doi ani de politizare ale unor instituții precum EximBank, C.N. Loteria Română, CFR Marfă, CFR SA, Complexul Energetic «Oltenia», NuclearElectrica, Transgaz, Romgaz, Poșta Română, Transelectrica, Administrația Porturilor Maritime Constanța și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am mai transmis aceste avertismente și în alte cazuri de înlocuiri pe criterii politice care riscau să decredibilizeze societăți de stat și autorități publice.

Acest tip de manipulare al trustului de presă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, ca și cele ale colegului său turnător, de asemenea, dovedit, Sorin Roșca-Stănescu, au ca scop discreditarea mea, dar și ascunderea realității că USL a mințit în campania electorală și că sunt incapabili să îndeplinească promisiunile deșănțate pe care le-au făcut românilor.

Traian Băsescu”