Senatorul PSD, Ioan Chelaru a declarat joi, ca daca legea referendumului va fi promulgata in urmatoarele 10 zile organizarea unui referendum pentru revizuirea Constitutiei a putea avea loc o data cu primul scrutin al alegerilor prezidentiale, pe 30 noiembrie 2014.

"Am putea vorbi de 30 noiembrie ca data a primului tur al alegerilor prezidentiale. Ar fi un termen constitutional de organizare a alegerilor prezidentiale si ne-am putea organiza si in termenul de un an de organizare a referendumului privind modificarea Constitutiei, daca legea va fi promulgata in 10 zile incepand de astazi", a declarat Chelaru citat de agentia Agerpres.

Totodata, senatorul PSD sustine Traian Basescu ar putea astepta motivarea deciziei Curtii Constitutionale si termenul constitutional de promulgare pentru a intarzia promulgarea legii referendumului.

"Presedintele se va folosi de prerogative si va trage de timp. Legal este obligat sa promulge textul legii in maxim 10 zile. Va putea specula imprejurarea ca CCR nu a motivat decizia. Depinde cand va motiva judecatorul care face acest lucru. Daca hotararea va ajunge in integrum, cu tot cu motivare, de atunci ar putea decurge cele 10 zile. Normal ar fi insa ca maine presedintele sa promulge legea", a mai spus Ioan Chelaru.

Potrivit lui Chelaru al doilea tur al alegerilor prezidentiale ar putea avea loc pe 14 decembrie 2014.

Curtea Constitutionala a respins, joi, cu majoritate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privind modificarile aduse Legii referendumului, prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegatorii inscrisi in liste.