Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat joi ca PNL si USL vor analiza cat se poate de urgent daca referendumul pentru revizuirea Constitutiei mai poate fi organizat concomitent cu prezidentialele. Dupa decizia Curtii Constitutionale, procedural organizarea unui referendum odata cu alegerile prezidentiale in 2014 este posibila insa decizia politica va fi luata in interiorul USL.

"Este o decizie care nu putea fi in alt sens. Macar de data aceasta CCR a fost consecventa cu hotararile sale anterioare si evident ca se va analiza cat se poate de urgent in PNL si USL daca mai poate avea loc, din punct de vedere al calendarului electoral, referendumul pentru revizuirea Constitutiei odata cu alegerile prezidentiale.

Eu mi-as dori ca acest lucru sa se intample. Sunt convinsa ca vointa politica exista, pentru ca este pacat ca USL sa abandoneze un proiect cu care a mers in campania electorala, un proiect extrem de important pentru cetatenii Romaniei, acela de a imbunatati functionarea institutiilor din Romania', a declarat Alina Gorghiu citata de agentia Agerpres.

Deputatul liberal a criticat faptul ca judecatorii constitutionali s-au pronuntat in acest caz abia acum.

"Nu este o decizie a CCR care sa ma bucure. Spun asta ca a facut suficient rau tragand de timp astfel incat sa se puna problema lipsei de timp pentru organizarea in acelasi timp a referendumului pentru revizuirea referendumului pentru revizuirea Constitutiei suprapus peste alegerile prezidentiale.

Ganditi-va ca legea este o lege pe care Parlamentul a adoptat-o si a votat-o inca din luna mai a acestui an si mi se pare inadmisibil ca pentru o lege votata de Parlament sa existe atatea proceduri, para-proceduri, intoarceri si contestari incat sa nu poti sa respecti vointa poporului la un anumit referendum", a declarat Gorghiu.

Curtea Constitutionala a respins, joi, cu majoritate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privind modificarile aduse Legii referendumului, prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegatorii inscrisi in liste.