Alegerile din PDL in Regiunea Vest pentru desemnarea candidatului la Presedintie nu vor fi organizate si la Arad, propunerea fiind formulata de edilul aradean Gheorghe Falca, acesta explicand ca este "un gest de eleganta", pe care Catalin Predoiu l-a primit "ca pe o libertate de decizie a filialei", transmite Mediafax.

Alegerile interne din cadrul PDL pentru desemnarea candidatului partidului la Presedintia Romaniei au fost anulate la Arad, a anuntat, marti seara, democrat-liberalul Gheorghe Falca, contracandidatul lui Catalin Predoiu in competitie, Falca afirmand ca decizia este "un gest de eleganta".

La prezentarea de la Arad a proiectelor celor doi candidati in competitia interna a PDL, Catalin Predoiu si Gheorghe Falca, au participat peste 1.160 de delegati din cei 1.300 invitati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inaintea discursurilor celor doi, reprezentantii PDL Arad au anuntat ca votul va avea loc sambata, enumerand chiar si lista adreselor la care vor fi organizate sectii de votare, fiind mentionate inclusiv cladiri publice, precum primarii, sali de consilii locale si camine culturale.

De exemplu, pentru electorii din zona Savarsin, sectia de votare a fost stabilita la Primarie, iar pentru cei din zona Plescuta, in sala Consiliului Local, in timp ce sectia de votare pentru zona Felnac era stabilita la caminul cultural.

Contactat de Mediafax, prefectul Cosmin Pribac a spus ca nu a mai auzit de situatii in care alegeri interne in partide sa aiba loc in primarii, dar ca nu poate sa se exprime asupra legalitatii.

Primarul comunei Savarsin, Ioan Vodicean, care este de la PSD, a declarat pentru agentia de presa citata ca o sala de sedinte a Primariei a fost inchiriata PDL "pentru o suma modica".

"Avand in vedere ca sala a fost folosita de toate partidele cand a fost cazul, nu am vrut sa facem discriminare", a spus Vodicean.

Totusi, la finalul discursului avut in fata delegatilor, candidatul Gheorghe Falca, presedintele PDL Arad, a spus ca le cere celor prezenti sa nu voteze sambata.

Ulterior, intrebat de jurnalisti despre anularea votului de sambata, Falca a spus ca "e un gest de eleganta" si ca ar fi fost o "incompatibilitate" sa participe la alegeri in judetul Arad, unde este liderul democrat-liberalilor.

"E un gest de eleganta, pentru ca in Arad, unde oamenii ma cunosc, nu trebuie sa ducem dezbaterea la nivelul votului si ma bucur ca organizatia a inteles, sper ca si colegii de la Bucuresti or sa inteleaga. La Arad, vom ramane doar cu mesajele", a spus Falca.

Potrivit acestuia, la Arad nu vor avea loc alegeri pentru desemnarea candidatului partidului la Presedintia Romaniei.

Intrebat cum a primit Catalin Predoiu aceasta veste, Falca a raspuns: "Ca pe o libertate de decizie a organizatiei".

Primarul Aradului a spus ca participarea sa in competitie in judet "ar fi putut sa para ca o incompatibilitate", pentru ca este presedintele organizatiei judetene.

"Poate nici nu era o evaluare la nivelul realismului, de aceea cred ca e o decizie corecta", a adaugat Falca.

Discursurile celor doi candidati au fost asemanatoare cu cele sustinute in alte judete, respectiv Falca a vorbit despre necesitatea unitatii dreptei romanesti, in timp ce Predoiu a insistat pe "datoria PDL de a face opozitie actualei puteri" si "obligatia de a reveni la guvernare".

Predoiu a avut un discurs simplu, in timp ce Falca a intrat pe scena doar dupa ce a fost prezentat un film cu realizarile sale, care mai fusese aratat delegatilor PDL din judet si cu alte ocazii, inclusiv la alegerile din organizatia judeteana.

Pe acordurile melodiei "Simply the best" a Tinei Turner, Falca s-a adresat astfel delegatilor: "Va saluta un invingator al dumneavoastra, un invingator al dreptei, un invingator al PDL".