Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declarat, marti, ca seful statului, Traian Basescu, si liderul PNL Crin Antonescu sunt "doi oameni importanti care se inteleg foarte bine" si le "sta foarte bine" impreuna.

Liviu DragneaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

El a comentat astfel, ironic, recentele declaratii ale sefului statului si ale liderului PNL. Basescu afirmase ca o eventuala candidatura a liderului PSD Victor Ponta la prezidentialele din 2014 impotriva lui Crin Antoinescu ar esua. La randul sau, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a apreciat drept "corecta" analiza lui Traian Basescu.

"Eu vad decat doi oameni importanti din stat care se inteleg foarte bine. (...) Le sta foarte bine", a comentat Liviu Dragnea, chestionat de jurnalisti in legatura cu afirmatiile primilor doi oameni in stat.

Intrebat in legatura cu posibilitatea ca Antonescu sa ajunga presedintele tarii, cu sprijinul lui Traian Basescu, in anul 2014, iar liberalul sa-l desemneze pe Basescu premier, Liviu Dragnea a comentat: "Nu ma gandesc. N-am avut timp sa ma gandesc, dar... Nu stiu, deci chiar nu stiu, nu am avut timp sa analizez aceste schimbrui de replici. Nici nu stiu exact ce a zis fiecare".

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca presedintele Basescu ii intinde capcane liderului Liberal Antonescu, Dragnea a afimat: "Nu pot sa fac inventarul unor capcane pe care si le intind unii altora, nu ma intereseaza".

In context, el a sustinut ca subiectul unei eventuale ruperi a USL nu exista in realitate intre PNL si PSD.

"Dar este vorba despre un subiect pe care il aduc in dezbatere niste oameni, un subiect care nu exista la noi in PSD. Noi n-am spus in PSD ca nu respectam hotararea Congresului prin care am stabilit ca il sustinem pe Crin Antonescu (la alegerile prezidentiale - n.r.). Pe de alta parte, oameni politici si nu numai oameni politici isi dau cu pararea daca noi vom avea candidat, daca nu vom avea candidat, daca vom avea candidat n-o sa avem sanse. Am inteles, noi ne vedem in continuare de guvernare", a mai comentat vicepremierul Dragnea.

In dialogul cu jurnalistii, presedintele executiv al PSD a facut si glume pe seama stenogramelor.

"La microfon, sa n-avem probleme cu stenograma", a indemnat-o pe o jurnalista Liviu Dragnea, care a fost trimis deja in judecata in dosarul unor presupuse fraude la Referendumul de demitere a sefului statului, din 2012.