Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, luni, ca si in acest an municipalitatea aloca "cu moderatie" bani pentru impodobirea orasului in perioada sarbatorilor de iarna, mentionand ca politica sa este ca fastul sa fie in timpul sezonului estival, cand turistii isi petrec vacantele in statiunea Mamaia, transmite Agerpres.

Edilul a subliniat, totodata, ca prefera ca iarna banii de la bugetul local sa fie alocati pentru acordarea de subventii la caldura persoanelor nevoiase si de cadouri pentru 30.000 de copii.

"Intotdeauna ne chivernisim la bani. Este adevarat ca, pe timpul sarbatorilor de iarna, orasul nu arata spectaculos, dar arata spectaculos in timpul verii. (...) Noi avem nevoie de bani pentru subventii, ajutoare, nu pentru zorzoane. (...) Nu avem bani ca sa facem fast nici cu iluminatul de sarbatori. (...) Prefer sa fie facute aceste cheltuieli cu moderatie si, in acelasi timp, sa dau niste cadouri copiilor, sa le acordam batranilor ceea ce este nevoie, subventii si asa mai departe. Asta este politica mea. Nu cred ca este momentul sa cheltuim bani pentru fast. Oricum, vara timp de trei luni de zile este cel mai fastuos oras din Romania. La Mamaia vin turistii si de aici, si in Constanta", a afirmat primarul, la finalul unei sedinte a Consiliului Local Municipal.

Directorul Directiei Organizare Evenimente din cadrul Primariei Constanta, Petrica Munteanu, a declarat, ca administratia locala a alocat, la fel ca si anul trecut, suma de circa 400.000 de lei pentru infiintarea oraselului copiilor si organizarea evenimentelor specifice sarbatorilor de iarna care se vor desfasura in acest loc incepand cu 6 decembrie.