Minorii cu varsta cuprinsa intre 15 si 16 ani ar putea presta activitati necalificate cu caracter ocazional numai cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, au decis, luni, senatorii.

Parlamentarii au adoptat, cu amendamentele propuse de Comisia pentru munca, un proiect de lege propus de Guvern pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, transmite Mediafax.

Prin acest proiect de act normativ se propune, de asemenea, ca "beneficiari de lucrari" sa poata fi si persoanele fizice autorizate.

Potrivit proiectului, pot angaja zilieri si intreprinzatorii persoane fizice titulare ale intreprinderilor individuale sau familiale, institutiile publice neavand calitatea de beneficiari in sensul acestei legi.

In textul legii se mai prevede ca pot desfasura activitati necalificate cu caracter ocazional si cetatenii altor state sau apatrizii care au domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legislatiei romane.

Senatul a dezbatut aceasta propunere legislativa in calitate de prima Camera sesizata.