Senatorii ar putea lucra in plen trei zile saptamana viitoare, inclusiv miercuri, pentru a finaliza dezbaterea celor 80 de proiecte aflate pe ordinea de zi, astfel incat sa poata lua in discutie, "probabil la sfarsitul lunii", proiectul Bugetului de stat pentru 2014, scrie Mediafax.

Anuntul in acest sens a fost facut, luni, de vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Acesta a declarat, dupa sedinta conducerii Senatului, ca, in pofida ritmului sustinut in care au lucrat senatorii, "s-au adunat" foarte multe proiecte de lege.

"Desi am avut un maraton saptamana trecuta si am aprobat un numar destul de mare de proiecte de lege, 65, in continuare mai avem inca 80 cu raport. In conditiile in care in aceasta luna, probabil la sfarsitul lunii, vom primi si proiectul Bugetului de stat, care va insemna cel putin o saptamana, doua saptamani de dezbateri in comisii si in plen, atunci vom hotari, probabil maine, sa propunem pentru saptamana viitoare un program prelungit", a spus acesta.

Potrivit lui Dumitrescu, o astfel de decizie ar fi necesara si pentru a evita aglomerarea prea multor proiecte de lege pe ordinea de zi a sedintelor din decembrie. "Sigur, o sa mai facem in decembrie o zi - doua in plus", a mentionat social-democratul.

"Sunt foarte multe initiative legislative ale colegilor nostri, unele care se repeta. Abia am reusit, tumultuos si plin de verva, sa dezbatem legea cu privire la interzicerea procedurilor cu privire la exploatarea gazelor de sist si acum este alta in dezbaterea comisiilor de specialitate. Sunt vreo patru initiative privind cresterea alocatiilor pentru copii", a afirmat Cristian Dumitrescu.

Referitor la aceasta situatie, Dumitrescu a declarat ca nu poate fi luta nicio masura, in conditiile in care dreptul de initiativa este "fundamentalul drept al unui senator in activitatea parlamentara".