Conducerea Partidului National Liberal a votat luni pentru excluderea senatorului Sorin Rosca Stanescu din partid. Votul a fost secret, 47 liberali au votat pentru excludere si doar cinci impotriva excluderii.

Sorin Rosca Stanescu, cand USL era in opozitieFoto: Agerpres

Decizia de luni a Biroului Politic National va fi supusa si aprobarii Delegatiei Permanente a PNL. Votul din Delegatia Permanenta a PNL pare doar o formalitate, in conditia in care decizia politica a fost deja luata.

La iesirea de la intalnirea PNL, SRS a declarat ca avea documentele de la FACIAS (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului, autorul denuntului in acest caz in luna februarie; fundatie despre care Kamikaze a scris ca este controlata de Dan Voiculescu) si ca este o "infrangere" a sa faptul ca documentele s-au dovedit false.

Declaratiile lui Rosca Stanescu:

  • Niciun cetatean, nciun senator nu poate verifica conturi bancare, cu atat mai mult cu cat acele virari de bani este subiectul unui dosar care sta la parchet.
  • Am dat credibilitatea documentelor FACIAS pentru a forta sa aflam adevarul. Nu avem inca nicio ancheta facuta de Parchet, avem un simplu comunicat de presa si vrem sa aflam rezultatul caci daca este vorba de viramente false cineva trbuie sa raspunda.
  • (¬) Sa fortam aflarea adevarului, cred ca este o chestiune foarte grava si pana la urma opinia publica trebuie sa afle care e situatia.
  • Le-am mai spus colegilor liberali ca nu aexistat in aceasta istorie nicio legatura intre mine, domnul Voiculescu, domnul Stroe, domnul Crin Antonescu, domnul Voicu, acuzati in unele scenarii ca ar face parte dintr-un complot anti-Basescu.
  • Le-am mai spus ca indiferent de solutia pe care o vor lua voi ramane acelasi liberal.
  • Este o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente. Eu zic sa asteptm sa vedem ancheta dusa pana la capat.
  • Eu nu cred in cifra 13, dar cred ca atunci cand iesi pe piata cu multe dezvaluiri, cand esti incisiv, risti sa mai cazi si in capcane.
  • Lupt in continaure cu un sistem pe care il consider ticalos, exista riscul eliminarii din sistem al personajelor incomode.

Parchetul General a infirmat vineri acuzatiile lansate de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, care il acuzase intr-o declaratie politica pe Traian Basescu de spalare de bani in campania prezidentiala din 2004. Parchetul General a aratat ca ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu sunt false: "operatiunile mentionate in mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".

Parchetul General arata ca Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a comunicat ca, in urma verificarilor efectuate, a reiesit ca acele operatiuni indicate de Rosca nu au existat.

Reamintim ca Traian Basescu a respins acuzatiile. Presedintele a spus ca Rosca este un "mincinos prost", aratind ca inscrisurile prezentate de Rosca sint false.

Si Sorin Ovidiu Vintu, care controla la acel moment firma offshore ce aparea pe ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu, a infirmat acuzatiile fostului patron de la ziarul Ziua, actual politician. Vintu a spus ca nu a platit nici un leu catre Alianta DA sau Traian Basescu si a adaugat ca Rosca "a fost mintit".