"Protestul profesorilor este indreptatit. Victor Ponta se preface ca uita ca Guvernul USL a alocat educatiei mult sub prevederea legala din PIB, la prima rectificare a taiat din banii educatiei, copiii nu au primit alocatia pentru transportul elevilor, scolile nu au combustibil pentru iarna si nici manuale scolare noi", sustine deputatul PDL Raluca Turcan intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Aceasta face referire la protestul FSLI de astazi, 6 noiembrie, si declara ca "guvernul Ponta a fost declarat corigent astazi de peste 5.000 de profesori care au iesit in strada iar singura replica a premierului Ponta a fost o noua gogomanie din seria care l-a consacrat - 'voi rezolva toate problemele din educatie asa cum le-am rezolvat pe toate celelalte'".

Deputatul democrat-liberal sustine ca USL a creat "un plus de 60.000 de someri, in loc sa dea bani pentru investitii", "o politica a taierilor, in loc sa reduca risipa banului public" si ca "in loc sa lupte impotriva coruptiei, USL sta cu ea la masa".

"USL nu intelege un lucru foarte simplu: fara un sistem educational performant, in maxim doua decenii, nu vom mai avea profesori calificati, medici specialisti sau ingineri competitivi si competenti. Daca nu regandim finantarea educatiei romanesti vom ajunge o tara paralizata: fara scoli, fara spitale, fara un mediu de afaceri puternic. Acest protest nu este unul pentru buzunarul profesorilor - ci pentru viitorul tarii", se arata in comunicat.

Potrivit deputatului PDL Raluca Turcan, "PDL considera insa ca investitiile trebuie sa mearga dincolo de salariile cadrelor didactice. Romania are nevoie de performanta in sistemul educational, de evaluarea continua a profesorilor, scolilor si elevilor, de rezultate competitive international, de corelarea sistemului educational cu cerintele pietei muncii".

Citeste si: