Doi deputati PNL, George Scutaru si Virgil Guran au prezentat, miercuri, o initiativa legislativa care prevede transferarea imobilelor aflate in paragina catre autoritatile locale. Guran a explicat ca este vorba de proiect de lege se refera la cladiri, terenuri - care apartin diferitelor ministere si sunt in paragina si care in ciuda solicitarilor autoritatilor locale nu au fost trecute in subordinea acestora.

"De foarte multe ori s-a facut cerere pentru acest lucru si ne referim la unitati militare dezafectate, la tabere de vacanta, la camine scolare, chiar la anumite institute care sunt in paragina, la terenuri, GAZ-uri ale MAI. Comunitatile locale nu se mai pot dezvolta pentru ca nu mai au terenuri sau de multe ori comunitatile locale folosesc bani pentru a construi diferite camine pentru probleme sociale si in acea localitate stau camine ale unitatilor militare degeaba, sunt in paragina. (...)

Noi tot punem vina pe Guvern, ministrii habar n-au ca se fac asemenea cereri, cei din esalonul doi-trei, directori, durectorasi din ministere se opun si acele imobile au ajuns de multe ori pe mana unora care nu le-au folosit in interesul comunitatii', a spus Guran, intr-o conferinta de presa, citat de agentia Agerpres.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca ministerele se pot opune transferarii numai in situatia in care vin cu un plan viabil pentru reabilitare.

Deputatul PNL a admis ca proiectul nu prevede garantii clare ca terenurile nu vor fi instrainate si ca proiectul de lege prevede ca anumite terenuri si imobile pot trece in proprietate particulara, dar in anumite conditii.

"Putem sa amendam acest lucru in comisii. (...) Va spun dintr-o credinta foarte clara - statul este este cel mai prost administrator. Daca vom continua sa promovam acest lucru, statul trebuie sa ramana proprietar peste tot, atunci nu vom face nimic', a mentionat el.

La randul sau, liderul deputatilor PNL, George Scutaru a precizat ca initiativa a fost prezentata in sedinta Biroului Politic National al liberalilor si ca aceasta a fost acceptata.