Vicepresedintele la nivel national al PSD Ion Calinoiu, presedinte al Consiliului Judetean Gorj, afirma ca prin "declaratii populiste, ce nu concorda cu responsabilitatile asumate in USL", liderul liberal Crin Antonescu "se indeparteaza de candidatura la prezidentiale".

Calinoiu a declarat, marti, pentru corespondentul Mediafax, ca luarile de pozitie ale presedintelui PNL, Cin Antonescu, nu sunt in concordanta cu responsabilitatile pe care USL si le-a asumat in urma cu un an, fapt care ii stirbeste din candidatura la Presedintia Romaniei.

"Atitudinea lui Crin Antonescu il indeparteaza de candidatura, iar eu ii atrag atentia ca prin aceste declaratii populiste, ce nu concorda cu responsabilitatile asumate in USL, nu numai ca stirbeste pozitia sa de candidat, ci conduce la nerealizarea acestui proiect politic, de a intra in starea de normalitate, ca acesta a fost primul lucru promis romanilor, sa intram intr-o stare de normalitate", afirma vicepresedintele PSD.

Ion Calinoiu sustine ca liderul liberal nu actioneaza in conformitate cu "responsabilitatile" pe care USL si le-a asumat in fata electoratului.

"Dupa cum actioneaza acum, fata de responsabilitatile pe care le are Uniunea Social Liberala si responsabilitatile asumate de liderii acestui proiect, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, el e clar ca nu pune umarul sa construim, ci pune umarul sa distrugem", mentioneaza Calinoiu.

Seful Consiliului Judetean Gorj spune ca il apreciaza pe Victor Ponta pentru eforturile pe care le depune pentru ca activitatea Guvernului sa fie cat mai buna, el fiind insa critic fata de "derapajele" lui Crin Antonescu, mentionand ca nemultumiri fata de seful liberalilor exista in toate partidele care compun USL.

"Discutiile astea sunt foarte clare si de fiecare data se observa efortul pe care il depune premierul ca sa mearga treaba cat mai bine la Guvern si sa mentina echilibrul in cadrul Uniunii Social Liberale. Dupa orice derapaj din acesta, dupa o declaratie nefericita a lui Crin Antonescu, "haide la USL", se intalnesc, se pun lucrurile la punct, tine doua saptamani si iar se incepe. E clar ca asta provoaca un val de nemultumiri in randul membrilor de partid ai USL si in randul electoratului, dupa cum bine vedeti. Si au observat si liberalii scaderea in sondaje a lui Crin Antonescu", declara Calinoiu.

Vicepresedintele social-democrat il critica si pe seful organizatiei Gorj a PNL, senatorul Dian Popescu, un apropiat al lui Crin Antonescu, Ion Calinoiu spunand ca parlamentarul este preocupat mai mult de soarta sa si a propriilor firme decat de problemele judetului.

"Dian Popescu se ocupa de soarta lui si a firmelor, in loc de soarta generala a judetului. Se ocupa de soarta unuia sau altuia si a intrat in cardasie cu cei care au pus pe butuci economia judetului Gorj. Eu vad lucrurile astea si se plang si liberalii de atitudinea acestui om. Poti sa spui ca are ceva in comun cu interesul lui fata de partid? Nu are nimic in comun! Are ceva in comun cu interesul functionarii Uniunii Social Liberale? Nu are nimic in comun! Are ceva in comun cu responsabilitatea pe care si-a asumat-o ca senator de colegiu? Nu are nimic in comun! Ca atare, omul acesta trebuie sa inteleaga ca are o misiune si trebuie sa si-o duca la indeplinire si sa lase toate cocletariile astea de care se ocupa pentru a crea imagine proasta la judet si a sustine oameni care sunt certati cu legea", mai afirma Calinoiu.