Presedintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat posibilitatea reducerii CAS cu 5% in a doua parte a anului viitor drept o "reusita partiala, reusita amanata", dar a subliniat ca toti membrii Biroului Politic Naţional al liberalilor, reunit marti, au avut concluzionat unanim "ca practic asta se poate face in acest moment".

"Deiciza unanima la sfarsitul discutiilor a fost ca PNL isi asuma din punct de vedere politic negocierea facuta in numele guvernului (...) si proiectul de buget pe anul urmator", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca, in ceea ce priveste reducerea CAS, rezultatul final in urma negocierilor cu FMI "nu e exact cel pe care noi l-am dorit dar care a fost apreciat ca o indeplinire de mandat".

Acesta a sustinut insa ca mentionarea posibilitatii reducerii CAS in Memorandumul cu FMI "este prima reusita de acest gen a unui guvern al Romaniei".

"Ca sa intelegem ce s-a intamplat cu aceste negocieri sa comparam ca guvernele dl Boc, in toate discutiile si negocierile cu FMI, nici nu au ajuns sa puna problema unei scaderi de fiscalitate de asemenea anvergura", a precizat Antonescu.

"Concluzia mea e aceea ca PNL si-a manifestat cat se poate de evident identitatea sa de partid de dreapta si in acelasi timp atitudinea cat se poate de serioasa de a fi solidar in interiorul unui guvern si de a urmari programul de guvernare. Pana la urma, prin aceasta negociere deloc usoara, a reusit sa se mentina in coordonatele programului de guvernare", a concluzionat el,