Consilierii locali PSD din Alba Iulia sustin ca reprezentantii PNL din Consiliul Local Alba Iulia au ajuns la o intelegere cu PDL, sustinandu-si reciproc proiectele, transmite presa locala. Tensiuni in alianta se inregistreaza si in localitatea suceveana Falticeni, unde PNL ii acuza pe social-democrati ca au racolat doi liberali, context in care ei nu isi mai asuma functionarea USL in municipiu.

Consilierii locali PSD Alba Iulia Bogdan Medrea, Horatiu Clepan si Ovidiu Jidveian au critica vineri, intr-o conferinta de presa, consilierii locali PNL acuzandu-i ca au votat in favoarea proiectului PDL-ului privind suplimentarea sumei catre firma locala de transport public pentru ca au ajuns la o intelegere cu democrat-liberalii, rmand sa primeasca de la acestia sprijin pentru aprobarea propriului proiect privind gratuitatea pentru someri, scrie Ziarul Unirea.ro.

Bogdan Medrea a declarat ca votul PNL arata ca liberalul Simone Albani "s-a lasat vandut pe un proiect de-al lor". Colegul sau, Ovidiu Jidveian, sustine ca liberalii au o "atitudinea duplicitara", aratand ca reprezentantii PNL in Consiliul Local Alba Iulia "s-au tinut de mana cu cei de la PDL si au fost partasi la prejudicierea bugetului", prin acordarea sumelor aditionale catre firma de transport public.

Tensiuni in alianta se inregistreaza si in Falticeni (jud. Suceava), unde liderii PNL locali anunta ca nu isi mai asuma functionarea aliantei dupa de colegii din PSD au racolat doi liberali, lucru interzis de protocolul USL. Potrivit Mediafax, liberalii ameninta cu ruperea aliantei la nivel local.

Intr-un comunicat de presa al PNL Falticeni se arata ca liderul filialei locale, viceprimarul Gheorghe Aldea, si secretarul organizatiei, Vasile Amarie, au transmis o scrisoare deschisa adresata PSD in care le solicita partenerilor de alianta sa respecte prevederile protocolului USL si sa inceteze presiunile facute pentru schimbarea membrilor PNL aflati in functii administrative si politice.

"Organizatia PNL Falticeni aminteste colegilor de alianta ca s-a incalcat art.1.1.5, din protocol, conform caruia Partidele membre ale Aliantei nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora. In aceste conditii, nu ne asumam responsabilitatea functionarii corespunzatoare a USL Falticeni", se arata in scrisoare.

Presedintele PNL Falticeni, Gheorghe Aldea, a declarat pentru Mediafax ca este vorba despre inscrierea in PSD a medicului Vlad Morariu, care este liberal din septembrie 2012 si care acum este propunerea PSD pentru functia de director al Spitalului Municipal Falticeni in locul fostului manager Mircea Lupu, dar si inscrierea in PSD a fostului lider al TNL Falticeni, Cristian Ciubotariu.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PSD Falticeni, primarul Catalin Coman, a declarat ca este o chestiune artificiala si "o gogoasa umflata" pentru ca scandalul a fost generat de faptul ca la Spitalul Municipal Falticeni a fost numit director interimar Vlad Morariu, dupa ce managerului spitalului, Mircea Lupu, i s-a incheiat mandatul.

"Nu a fost dat nimeni afara. Managerului spitalului i s-a incheiat contractul si am numit, interimar, pana la organizarea unui concurs, pe medicul Vlad Morariu. Nemultumirea e ca nu l-am numit tot pe fostul manager", a explicat Coman.

"Nu a fost dat nimeni afara. Managerului spitalului i s-a incheiat contractul si am numit, interimar, pana la organizarea unui concurs, pe medicul Vlad Morariu. Nemultumirea e ca nu l-am numit tot pe fostul manager", a explicat Coman.

El a spus ca discutia s-a politizat prea mult si a amintit ca fostul manager a fost numit in functie din postura de consilier local PDL si a fost si candidat PDL la alegerile din 2012 pentru o functie de consilier judetean si ca ulterior acesta s-a inscris in PNL.

Coman a mai declarat ca medicul Morariu este membru PSD din primavara acestui an si ca nu a stiut ca a fost si membru PNL.

In ceea ce priveste inscrierea fostului lider al organizatiei Tineretului National Liberal Falticeni in PSD, Coman a precizat ca aceasta a fost dorinta acestuia.