Liberalii Diana Tusa si Vlad Moisescu, doi dintre membri fondatori ai platformei politico-civice Initiativa Romania Liberala (IRL), s-au inscris in formatiunea lui Aurelian Pavelescu, PNTCD. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la sediul taranistilor. Printre cei care s-au alaturat PNTCD se numara fosta PDL-ista Maria Stavrositu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amintim ca pe data de 7 septembrie, Forta Civica si PNTCD au semnat un protocol de colaborare cu Initiativa Romania Liberala condusa de liberalii Vlad Moisescu si Andrei Chiliman.

Vlad Moisescu si deputatul Diana Tusa se numara printre membrii fondatori, alaturi de Andrei Chiliman, ai platformei politico-civice "Initiativa Romania Liberala", lansata pe 22 aprilie. Vlad Moisescu a fost exclus din PNL pe 22 mai, alaturi de alte 11 persoane. Diana Tusa a fost exclusa din PNL pe 27 mai, odata cu Andrei Chiliman.

In cadrul conferintei de presa, Moisescu i-a prezentat pe cativa dintre colegii sai de la Initiativa Romania Liberala care a ales, de asemenea, sa se inscrie in PNTCD:

  • "Marian Florescu, din Olt, jurist, vice-presedinte PNL filiala Olt.
  • Dna Ioana Mihaela Sandru, economist, membru PDL - tot ce va citesc acum sunt membri IRL - membru PDL incepand cu februarie 2007, secretar executiv in Biroul Politic National al PDL doi ani de zile, primvice-presedinte organizatia Ilfov PDL, deputat in Parlamentul Romaniei 2008 -2012.
  • Dl Marius Nechiti din Prahova, a fost secretar coordonator al organizatiei PNL Prahova, a fost director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura din 2006 pana in 2008, si este un expert in domeniul agricol.
  • Ionescu Mihail Valeriu, din Bucuresti, a fost membru PNL sector 5 un an de zile - 2009-2010 -, in schimb timp de 10 ani a fost membru al Organizatiei de Tineret al PNTCD sector 5, din 1990 in 2000.
  • Dl Marius Ichim, din Mures, a fost membru PNL din 1993 pana in 2009, a fost presedinte al PNL Targu Mures un an de zile, a candidat la primaria municipiului Targu Mures, a fost sef de campanie in anul 2000 pentru Mugur Isarescu si in a 2004 pentru Traian basescu, in prezent este consilier parlamentar in Biroul Parlamentar al senatorului Akos Daniel Mora.
  • Raicu Vlad Ion, din Bucuresti, candva membru al Aliantei Civice, membru PNL mai bine de 12 ani de zile, este conferentiar la Facultatea de Stomatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila',  sef de lucrari."

Moisescu a precizat ca acestia sunt "o parte din colegii din IRL care au optat pentru a deveni membri PNTCD. Si ei, ca si mine daca vreti, poate unii dintre ei au avut o justificare subiectiva si sentimentala, pentru ca multi dintre ei in 1990 s-au inscris in celalalt mare partid istoric. Din pacate, lucrurile au evoluat cum au evoluat, si practic, in momentul de fata, singurul partid istoric care si-a pastrat cooloana vertebrala si practic caracterul istoric este PNTCD".

In conferinta de presa de joi a fost anuntat si inscrierea in PNTCD a Mariei Stavrositu, fost membru PDL, informeaza B1TV.

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a precizat ca Diana Tusa si Vlad Moisescu vor candida si la Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc pe data de 2 noiembrie. "Domnul Vlad Moisescu va candida pentru functia de prim-vicepresedinte, in timp ce restul, inclusiv doamna Tusa pentru functia de vicepresedinti ai partidului", a precizat Aurelian Pavelescu.

"Este o renastere a PNTCD. Dupa o trecere prin desert, acest partid va renaste. PNTCD nu si-a abandonat niciodata valorile si principiile afirmate inca de la infiintare si respectate de inainitasii nostri", a declarat Aurelian Pavelescu.