Simona Cretu s-a retras din competitia pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidentiale, din "motive personale", anunta liderul PDL Bihor, Gavrila Ghilea, in timp ce seful Comisiei de Etica din partid, Daniel Buda, spune ca lui Cretu i s-a retras candidatura intrucat nu are 35 de ani, transmite Mediafax.

Presedintele PDL Bihor, senatorul Gavrila Ghilea, a anuntat, miercuri, la intalnirea de la Oradea cu posibilii candidati ai partidului la alegerile prezidentiale, la care au participat prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu si primarul Aradului, Gheorghe Falca, faptul ca a treia persoana inscrisa in cursa interna, Simona Cretu, a renuntat la competitie.

"Simona Cretu si-a depus ieri (marti - n.r.) o cerere de renuntare, la sediul partidului din Bucuresti, unde ma aflam si eu, intamplator", a spus Ghilea.

Intrebat daca Simona Cretu a precizat si motivul gestului sau, liderul PDL Bihor a spus ca ea nu a mentionat nicio alta explicatie decat "motive personale".

Pe de alta parte, presedintele Comisiei de Etica si Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat miercuri pentru Mediafax ca Simonei Cretu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu indeplinea conditiile prevazute de Constitutie in privinta varstei.

"Comisia de Etica si Litigii a PDL a decis, duminica, retragerea candidaturii Simonei Cretu. Comisia, care a analizat initial candidatura, a constatat, ulterior, ca doamna Cretu nu indeplineste conditiile prevazute de Constitutie pentru functia de presedinte, neavand 35 de ani. Doamna Cretu are 34 de ani", a spus Buda.