​Comisia Europeană a constatat că majoritatea clădirilor din Bucureşti consumă de opt ori mai multă energie decât cele din vechile oraşe europene, a avertizat, miercuri, comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice, Connie Hedegaard, la o întâlnire cu ministrul român al mediului, Rovana Plumb.

Polistiren FloreascaFoto: USER UPLOADED

"Eficienţa energetică a clădirilor din Bucureşti este o problemă pe care trebuie s-o aveţi în vedere şi să o rezolvaţi cât mai repede posibil. Conceptul la nivelul Comisiei Europene este ca până în anul 2030 să adoptăm măsuri de îmbunătăţire evidentă a mediului. Asta nu pentru că nu am avea altă treabă de făcut sau pentru că nu considerăm importantă creşterea economică însă rezolvarea problemelor de mediu este o componentă a progresului economic la fel de importantă ca şi crearea locurilor de muncă", a spus Connie Hedegaard, potrivit Capital, care citeaza Agerpres.

Comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice, Connie Hedegaard, a efectuat miercuri o vizită oficială la Bucureşti.