Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni ca nu exclude o candidatura a lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale, punctand ca in aceasta situatie "nu se mai poate vorbi de USL", relateaza Agerpres.

El a fost intrebat daca reforma constitutionala este posibila pana la anul, la alegerile prezidentiale, si ce se va intampla in situatia in care premierul Victor Ponta va candida la acest scrutin.

"Competitia este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o sa candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca sa putem candida mai multi, ca sa fie democratie. (...) Apropo de participarea concomitenta a mea si a dl Ponta la alegerile prezidentiale la anul, nu stiu. Deocamdata stiti care este pozitia noastra oficiala. Dl Ponta este prim-ministru si pare destul de ocupat, credeti-ma, in aceasta situatie, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Intr-un an de zile se pot intampla multe in viata aceasta si in politica. Nu exclud o asemenea varianta, nemaiputand vorbi atunci de Uniune, dar nu vad niciun element de dramatism", a raspuns Antonescu, la o dezbatere organizata la Institutul Polonez de Relatii Internationale.

El a subliniat ca, pentru revizuirea Constitutiei, in prezent, referendumul trebuie sa intruneasca jumatate plus unu din voturile cetatenilor romani, aratand ca "apetitul electoral" al romanilor este scazut.

"In sensul acesta, noi avem de ales fie sa supunem Constitutia unui referendum care sa fie invalidat pentru ca nu a intrunit 50% plus unu prezenta, fie sa avem rabdare sa treaca acest an si sa supunem proiectul noii Constitutii unei judecati populare care sa aiba sens", a spus Antonescu, amintind de decizia CCR in privinta legii privind scaderea pragului de prezenta pentru validarea referendumului.

Presedintele Senatului efectueaza incepand de luni pana miercuri o vizita oficiala in Polonia.