Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Arad, ca partidul sau se va bate pentru Presedintia Romaniei cu Victor Ponta, nu cu liderul PNL, Crin Antonescu, care "se pregateste de patru ani", iar "cand te antrenezi prea mult intri obosit pe teren". Prezent la Consiliul de coordonare judetean al PDL Arad, in care va fi aleasa noua conducere, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, referitor la candidatul partidului la Presedintia tarii, ca spera sa fie aleasa cea mai buna varianta, pentru a putea atrage electoratul de dreapta, potrivit Mediafax.

Blaga a spus ca oricine va deveni candidatul partidului la Presedintie, acesta va fi sustinut, iar toti cei din PDL "se vor alinia in spatele sau".

Liderul democrat-liberal a spus ca viitorul candidat al partidului se va "bate" cu Ponta pentru Presedintia Romaniei. "Speram sa-l alegem pe cel mai bun si sa convinga toata dreapta romaneasca, sa ne putem bate cu Ponta, pentru ca noi cu Ponta ne vom bate, nu cu Antonescu. Crin Antonescu se pregateste de patru ani, dar stiti cum e, cand te antrenezi prea mult, intri obosit pe teren", a spus Blaga.

In septembrie, presedintele PNL, Crin Antonescu, declara ca premierul Victor Ponta a dus o "viata buna" pana acum cu el si cu PNL, deoarece au fost un "partener ireprosabil" din punct de vedere politic, mentionand ca liberalii nu sustin PSD pentru ca le-ar tremura "chiloteii la prezidentiale".

Totodata, Antonescu afirma ca nu a solicitat garantii de la PSD referitoare la faptul ca va ramane candidatul USL la prezidentiale.

La randul sau, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, spunea ca afimatia liderului PNL Crin Antonescu privind faptul ca nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidentiale nu este "cea mai desteapta strategie", iar PSD nu il va sustine "cu forta" daca acesta va lua o decizie in acest sens.