Exista riscul ca PDL sa ramana in afara proiectului de unificare a dreptei. Aceasta ar trebui facuta inainte de alegerile europarlamentare de anul viitor, nu dupa, asa cum vrea conducerea formatiunii. O spune intr-un interviu la RFI deputatul PDL Elena Udrea. Ea se arata "dezamagita" ca proiectul unificarii a fost "pasat" dupa scrutinul european din 2014.

Elena Udrea crede ca "discutia este putin tardiva, pentru ca s-au exprimat pozitii ferme legat de proiectul unificarii la acest moment. Din pacate, s-a vorbit mult si nu s-a facut nimic. Nu stiu pe cine mai intereseaza astazi in mod real unificarea dreptei, cata vreme deja s-a pasat proiectul pentru dupa alegerile europarlamentare, cand si atunci ati vazut, ca sa citez din domnul Blaga, vom vedea daca avem cu cine. Deci cred ca in acest moment, in mod real, onest, nu sunt multi interesati cu adevarat ca aceasta unitate sa existe. Cred din punctul meu de vedere si sunt relativ dezamagita de ceea ce se intampla, ca zarurile au fost deja aruncate".

"Vom vedea probabil daca se mai poate face ceva dupa europarlamentare, dar toata lumea va pierde din refuzul acesta de a sta la masa acum si a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care sa scoata un 25%-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidentiale si in spate cu un vehicul politic puternic", spune deputatul PDL.

  • "Orgoliul" PDL

Intrebata daca exista riscul ca PDL sa ramana in afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a raspuns: "Da. Cred ca nu este bine pentru PDL in perceptia electoratului de dreapta, pentru ca se va vedea ca partidul care refuza acest proiect".

Ea considera ca un singur partid de dreapta ar fi avut sanse mai mari sa obtina un scor mai bun ca al PNL-ului la alegerile europene de anul viitor: "Ar fi fost mult mai bine sa reusim sa mergem in europarlamentare cu un partid care sa treaca de 25%. Ce va castiga PDL daca va lua sa zicem un scor intre 16% si 18%, iar celelalte partide de centru-dreapta vor fi la limita intrarii in Parlamentul European. In afara de orgoliul de a fi luat mai mult decat celelalte partide, ce va castiga PDL? In loc sa mergem cu un singur partid cu care sa trecem inaintea PNL, pentru ca pana la urma competitia pe dreapta in acest moment este intre fortele politice care cumva sunt generate in jurul lui Traian Basescu - si aici vorbesc de PDL, Forta Civica si PMP - si PNL. Batalia politica, electorala este la alegerile europarlamentare, atat timp cat PNL-ul merge singur, desi este in USL, daca PDL va putea sa ia mai mult decat PNL. Cred ca lucrul acesta s-ar fi putut intampla daca se mergea pe un proiect de unificare a dreptei inainte de europarlamentare".