Premierul Victor Ponta a anuntat ca va discuta miercuri cu membri ai Congresului american despre necesitatea eliminarii vizelor SUA pentru romani. "Am o intalnire cu o parte din congresmanii, care sunt majoritatea republicani, care sunt direct implicati in elaborarea acestui proiect. Cel mai important este ca mi-a fost confirmata participarea presedintelui Comisiei Juridice, adica exact comisia care are in acest moment proiectul - un congresman republican foarte puternic - si sper ca argumentele pe care le vom prezenta sa ne ajute la un anumit moment. Vedeti, e o lege uriasa care priveste toata migratia si recunoasterea celor care sunt deja in America si are un mic capitol pentru Romania si Polonia, privind Visa Waiver", a precizat, marti seara, Victor Ponta, citat de Agerpres.

Seful Guvernului roman a adaugat ca nimeni nu are nimic in mod special impotriva Romaniei si a Poloniei, dar discutia ampla despre legea migratiei ii desparte pe republicani de democrati 'aproape ireconciliabil'. El a spus ca spera sa se gaseasca "o solutie tehnica prin care aceasta parte sa fie rezolvata".

In acest sens, premierul Victor Ponta se va intalni miercuri cu congresmanul Michael Turner (R-OH), copresedintele Grupului pentru Romania din Congres, dupa care cei doi vor sustine declaratii de presa comune. De asemenea, seful Executivului de la Bucuresti va avea discutii si cu alti lideri din Congres, potrivit agendei transmise de Biroul de presa al Guvernului.

Agenda de miercuri a vizitei oficiale in Statele Unite mai cuprinde intrevederea cu secretarul SUA pentru Comert, Penny Pritzker. De asemenea, Victor Ponta se va intalni cu reprezentantii conducerii Muzeului Memorial al Holocaustului, cu care va semna un acord de cooperare.

Primul-ministru va avea apoi o intalnire cu reprezentantii Center for American Progress.

In cadrul vizitei in SUA, Victor Ponta s-a intalnit deja cu vicepresedintele american Joe Biden, cu reprezentantii companiilor americane ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM si HP.

Seful Executivului a relatat ca Joe Biden i-a transmis ca Romania ramane pentru SUA un aliat important in regiune si ca tara noastra trebuie sa fie o punte catre celelalte state din zona.