Presedintele Traian Basescu se afla pe lista sefilor de stat si de guvern care vor participa la Consiliul European, din 24-25 octombrie, anunta Mediafax. Lista a fost publicata, marti, pe site-ul Consiliului European.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana.

Duminica, seful Guvernului a precizat ca nu a primit inca, pana in acea zi, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru reuniunea de joi si vineri.

Victor Ponta a spus, totodata, ca, dupa vizita pe care o efectueaza in Statele Unite, intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala si modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

Seful statului si-a manifestat public nemultumirea, recent, intr-o conferinta de presa, fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

"A venit ca vrea sa se duca la Consiliul European pe energie, in luna mai, inainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat sa sustina Nabucco in Consiliu. Sigur ca in interventii a sustinut Nabucco, dar nu a stiut cum sa faca sa fie introdus in documentul Consiliului ca Nabucco este prioritar, ceea ce a lasat la libera optiune a intregii Uniuni Europene solutia Nabucco sau TAP, dar in mandat a avut clar scris Nabucco si nu TAP, iar in concluziile Consiliului pe energie din mai veti constata ca nu apare deloc Nabucco, ci apare solutia Sud. (...) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a tinut sa se duca. I-am dat mandat semnat si s-a intors cum s-a dus, adica s-a plimbat cu avionul'', spunea Traian Basescu.