Vicepremierul Liviu Dragnea a facut marti o declaratie mai putin obisnuita, cand a afirmat, fara a oferi alte detalii, ca un "sef de asa zis serviciu secret" il acuza ca doreste regionalizarea pentru a-si acoperi niste greseli legate de plata unor ajutoare sociale.

Liviu DragneaFoto: Mediafax

"Este un sef de asa zis serviciu secret care umbla prin targ spunand ca vreau sa fac procesul de descentralizare pentru a acoperi nu stiu ce greseli care s-au facut in plata unor ajutoare sociale.

Eu il rog, ca sa nu folosesc cuvantul il somez, sa iasa public si sa spuna, pentru ca altfel ies eu, pentru ca m-am saturat de aceasta atitudine securista".

Vicepremierul a mentionat ca "cel care face astfel de declaratii face parte dintr-un grup care nu vrea sa se descentralizeze nimic in Romania si inventeaza, cum fac si altii, tot felul de pretexte si argumente si inventeaza tot felul de prostii".

"A spus ca au fost nu stiu ce plati facute cu ajutoare sociale, platite nelegal sau nu stiu cum si ca prin aceasta descentralizare eu as acoperi niste presedinti de consilii. Este o prostie cat casa", a sustinut Dragnea.

"Cel mai tarziu joi va spun. E un seminar pe la Banca Nationala si va spun daca intre timp nu iese dumnealui", a adaugat acesta.

Acesta a precizat ca acest sef de serviciu secret "face acuzatii foarte grave" si nu este pentru prima oara cand se intampla acest lucru.

"Vreau sa ii dau posibilitatea sa iasa si sa spună, daca are onoare. Sunt acuzatii foarte grave pe care le face de ani de zile si in ceea ce ma priveste pe mine si in ceea ce ii priveste pe altii si nu mai vreau sa existe in Romania astfel de institutii securiste cu sefi de institutii care barfesc si merg cu intriga.

"Nu mie mi-a transmis, (ci) intr-un cadru privat. A fost o discutie cu un domn, caruia nu i-a spus ca este o discutie privata sau ca il roaga sa nu-mi spuna. Sunt foarte suparat. Nu intamplator am iesit cu aceasta declaratie", a avertizat Liviu Dragnea.

Declaratiile au fost facute dupa ce vicepremierul s-a intalnit cu grupurile parlamentare ale UDMR pentru a discuta despre procesul de descentralizare.