Senatul retrimite Agentiei de Integritate sesizarea privind starea de incompatibilitate a lui Sorin Rosca Stanescu pe motiv ca institutia nu a respectat procedura. Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat, luni, ca Biroul Permanent a decis sa retrimita documentul catre Agentie pentru ca acesta a fost trimis "fara adresabilitate". Sorin Rosca Stanescu este acuzat de ANI de incompatibilitate si fals in declaratii. Totodata, Agentia sustine ca senatorul liberal nu a a declarat conturile detinute de copiii sai in Elvetia.

"Am primit o scrisoare a ANI care transmite raportul de evaluare privind existenta starii de incompatibilitate in care s-ar fi aflat senatorul Rosca Stanescu, pentru informare si luarea de masuri care se impun. Biroul Permanent a considerat ca aceasta scrisoare trebuie retrimisa catre ANI pentru ca nu au fost respectate unele proceduri. Documentul a fost inaintat Senatului fara adresabilitate - Biroului Permanent, Secretariatului General, presedintelui Senatului. S-a adresat unui inspector de integritate, or, pentru ca sa se sesizeze o comisie, trebuie sa fie sesizat presedintele sau secretarul general, care sa inainteze documentul Biroului Permanent. Aceasta este procedura. Sa vedem acum ce va raspunde Agentia", a declarat Dumitrescu.

Sesizarea ANI referitoare la starea de incompatibilitate a lui Sorin Rosca Stanescu a ajuns la Senat pe 18 octombrie.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu ca nu a mentionat in declaratia de avere conturile detinute de copiii sai minori in banci din Elvetia (143.000 de euro) si Romania (63.000 de euro). ANI a sesizat Parchetul in acest caz.

Tot ANI il acuza pe Rosca Stanescu de incompatibilitate, anuntind intr-un comunicat de presa ca liberalul ar fi fost simultan senator si administrator de firma. Acuzatiile ANI vin la jumatate de an de la scandalul international Offshore Leaks, cind numele lui Rosca Stanescu a aparut pe lista romanilor cu conturi in paradisurile fiscale.