PDL nu aproba sub nici o forma degenerarea manifestatiilor publice in acte de violenta, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, Radu F. Alexandru, vicepresedintele partidului, referindu-se la cazul ministrului Culturii, Daniel Barbu.

"Respingem cu toata fermitatea si nu exista nici o ratiune pentru care le-am putea accepta, in acelasi timp sa ne oprim atentia asupra a ceea ce s-a intamplat, sa tinem cont de o declaratie pe care organizatorii manifestatiilor care au avut loc in Bucuresti si in toata tara au publicat-o pe site-ul lor si care afirma ca evenimentele au fost provocate de oameni straini de aceasta organizatie care s-au infiltrat atat in incinta Club A, unde a avut loc dezbaterea, si ulterior in strada", a precizat Alexandru, citat de Agerpres.

Joi seara, ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a aflat la o dezbatere in Club A din Centrul Vechi, iar cand a iesit din local a constatat ca autoturismul sau era inconjurat de mai multe persoane care protestau fata de proiectul de la Rosia Montana.

Ministrul Daniel Barbu a fost abordat de protestatari inca din timpul dezbaterii de la Club A, care a fost suspendata din cauza celor care scandau impotriva proiectului minier.

Politistii aflati in zona au solicitat interventia jandarmilor in momentul in care indivizi din acel grup au atacat masina ministrului, spargandu-i luneta.