Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat sambata ca pentru TSD melodia "Gasca mea" a trupei Hi-Q a fost multi ani un fel de imn, dar de cand este premier toata lumea ii canta melodia "Baga bani, baga bani", relateaza Agerpres.

"Vreau sa-i multumesc lui Mihai Sturzu si colegilor lui din trupa Hi-Q - multi ani, pentru noi, la TSD, melodia 'Gasca mea' a fost un fel de imn. Ne-a lipsit in ultima perioada, de cand sunt prim-ministru toata lumea imi canta o alta melodie: 'Baga bani, baga bani'. Bucurati-va de aceasta perioada in care puteti, cat mai e si gasca voastra si totul va fi bine. O sa imi cer scuze, o sa plec spre Bucuresti, pentru ca maine plec intr-o vizita in Statele Unite, s-ar putea ca de la Cotroceni sa primesc un telefon cu 'Daca pleci, ia-ma si pe mine'", a spus Ponta la congresul TSD, dupa ce Mihai Sturzu, component al trupei Hi-Q si deputat PSD, a fost ales presedinte al organizatiei de tineret a partidului.

Ponta le-a mai spus tinerilor social-democrati ca trebuie sa aiba trei obiective: sa fie sprijinul principal in campanii, sa testeze idei noi, avangardiste, care pentru partid sunt indraznete la un moment dat si pe care partidul nu este pregatit sa le puna in aplicare si sa promoveze oameni tineri.

"Am tinut foarte mult sa iau cuvantul pana in ora 11.00 din doua motive: am sperat ca la Vatican este slujba si discursul meu ... chiar si Dan Diaconescu va decide sa dea slujba, mai ales ca slujba il mai poate ajuta, eu nu. In al doilea rand, am tinut sa vorbesc inainte de ora 11.00, saptamana trecuta la conferinta femeilor social-democrate imi propusesem sa vorbesc pana la ora 18.30, cand iese cucu, dar am constatat zilele trecute ca s-a defectat cucul si iese dimineata la 11.00. Poate ma da si pe mine cineva, poate OTV-ul", a mai spus presedintele PSD.

Fostul presedintele TSD Nicolae Banicioiu i-a dat la inceputul congresului lui Victor Ponta cadou o colivie pe care scria "AMR 61 de saptamani" si a spus ca aceasta colivie este destinata unui cuc.

Congresul TSD, care s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Brasov si la care au participat cateva mii de persoane, a inceput cu intonarea imnului de stat din care a fost scoasa strofa care contine versul "Triumfator in lupte, un nume de Traian!", relateaza Mediafax. La Congresul TSD pentru alegerea noii conduceri a organizatiei au mai participat Constantin Nita, Ecaterina Andronescu si Eugen Teodorovici.