Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat joi, intr-un comunicat de presa ca a Tribunalul Bucuresti a admis plangerea depusa de ea si de mama ei pe numele lui Dan Sova, care afirmase ca tatal ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu".

Monica Macovei si Dan SovaFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Monica Macovei precizeaza ca singura legatura profesionala pe care tatal ei a vut-o cu orasul Giurgiu a fost faptul ca in perioada 1945-1950 a fost pedagog in aceasta localitate. "Dan Sova duce o batalia politica murdara, improscand cu noroi inclusiv asupra memoriei tatalui meu", afirma europarlamentarul.

Europarlamentarul Monica Macovei anunta in septembrie 2012 ca, impreuna cu mama ei, l-a actionat in judecata pe Dan Sova pentru afirmatiile "mincinoase" pe care le-a facut la adresa tatalui ei, Vasile R. Gherghescu. Sova a afirmat ca tatal Monicai Macovei ar fi fost "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu". "I-am cerut domnului Dan Sova sa prezinte dovezi pentru afirmatiile calomnioase pe care le-a facut la adresa tatalui meu, dar nu are nicio dovada", a spus Monica Macovei.

Anterior, pe 9 septembrie, intr-o conferinta de presa, Monica Macovei i-a solicitat lui Dan Sova sa faca publice dovezile pe care si-a bazat aceste acuzatii, iar pe 10 septembrie, i-a trimis o scrisoare, inregistrata la Guvern, prin care ii cerea dovezi in scris. Dan Sova nu a prezentat nicio dovada, preciza atunci Biroul de presa al europarlamentarului.

  • Declaratie de presa - Monica Macovei

"Sova a mintit. Am castigat pe fond procesul cu Dan Sova.

Tribunalul Bucuresti a admis plangerea depusa de mine si de mama mea pe numele lui Dan Sova, caruia ii solicitasem dovezi pentru afirmatiile pe care le-a facut la adresa tatalui meu. Detalii aici, aici si aici.

Dan Sova a afirmat, in mod mincinos, ca tatal meu ar fi fost "general de securitate" si "seful Securitatii Giurgiu". Singura legatura profesionala a tatalui meu cu orasul Giurgiu a fost faptul ca in perioada 1945-1950 a fost pedagog in aceasta localitate.

Dan Sova duce o batalia politica murdara, improscand cu noroi inclusiv asupra memoriei tatalui meu."