Andrei Gerea, deputat PNL de Arges, este propunerea PNL pentru Ministerul Economiei, a anuntat marti Crin Antonescu, confirmind informatia publicata in premiera de HotNews.ro. Andrei Gerea, liderul deputatilor PNL, s-a nascut la 8 septembrie 1968 in Bucuresti si este de profesie economist. Este vicepresedinte al Organizatiei PNL Arges din 2002 pana in prezent. Gerea este cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu.

Vom reveni cu amanunte.

Lideri ai PNL, intre care Crin Antonescu, Daniel Chitoiu, Klaus Iohannis, Radu Stroe, Eduard Hellvig si Andrei Gerea, s-au reunit, marti dimineata, la biroul presedintelui Senatului, inaintea sedintei BPN al PNL, in care urmeaza sa se stabileasca propunerea pentru Ministerul Economiei. Sedinta Biroului Politic National al PNL urmeaza a inceaput la ora 11.00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

Liberalii trebuie sa stabileasca o propunere pentru functia de ministru al Economiei, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Varujan Vosganian. In prezent, interimatul functiei este asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.

Varujan Vosganian si-a anuntat in 7 octombrie demisia din functia de ministru. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. Demisia a fost prezentata la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Vosganian.

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a scris cu catva zile in urma pe blogul sau: "Vreti sa stiti cine a fost cel care a ocupat biroul meu, dupa ce mi-am trimis demisia la Palatul Victoria si am parasit sediul Ministerului Economiei? The winner is... Remus Vulpescu!!! Daca recunoasteti personajul, comentariile va apartin...".

In replica, Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a precizat, luni, pe pagina sa de Facebook, ca nu a primit o propunere de a prelua postul de ministru al Economiei si nu a avut vreo discutie in acest sens cu vreun decident politic. "Pentru oricine a luat in serios ᅡdezvaluireaᅡ, de pe blogul personal al domnului Varujan Vosganian, ca as fi ocupat biroul ᅡdomniei saleᅡ de ministru al Economiei, dezmint pe aceeasi cale: in scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei si nu am avut vreo discutie in acest sens cu vreun decident politic".

Vom reveni cu amanunte.