Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de desemnare a lui Daniel Chitoiu in functia de ministru interimar al Economiei, concomitent cu decretul prin care ia act de demisia lui Varujan Vosganian din functie, informaeaza Administratia Prezidentiala.

Varujan Vosganian a demisionat luni seara din functia de ministru al Economiei, afirmand ca nu doreste sa creeze probleme de imagine guvernului.

Anuntul a venit la putin timp dupa ce plenul Senatului a votat, in aceeasi zi, amiaza impotriva cererii procurorilor de incuviintare a inceperii a urmaririi penale pe numele lui Vosganian.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului si Presedintiei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, respectiv fata de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Faptele retinute in sarcina celor doi au fost savarsite in perioada in care aveau calitatea de ministru al Economiei si formeaza obiectul unui dosar al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de subminarea economiei nationale pentru favorizarea firmei Interagro a omului de afaceri Ioan Niculae