Senatul a decis, marti, prin vot, numirea lui Liviu Sebastian Jicman in functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman.

Candidatura sa a intrunit 100 de voturi "pentru", fiind de asemenea exprimate cinci voturi "impotriva" si cinci abtineri, transmite Mediafax.

Senatorii din Comisia pentru cultura si cei din Comisia pentru politica externa au avizat favorabil in unanimitate, anterior, candidatura pentru functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) a lui Jicman, apreciind ca acesta intruneste conditiile necesare pentru a exercita aceasta functie.

Liviu Sebastian Jicman, in prezent consilier local la Sectorul 6, a fost propus de PNL pentru functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

La audierea din comisii, candidatul propus de PNL pentru functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman a mentionat ca sunt in derulare programe internationale la care Institutul se poate implica ca partener.

"Sunt convins ca sunt cateva programe importante care pot fi continuate sau reluate. De exemplu, ma gandesc la Festivalul International George Enescu si ar fi o idee buna ca ICR sa reia parteneriatul cu acest festival, fara o investitie extraordinara de resurse. Astfel de programe se pot gandi si la alte evenimente de standard si de prestanta mondiala pe care Romania le organizeaza, cum ar fi Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Cred, de asemenea, ca ICR are deja un rol foarte bine determinat in cadrul retelei internationale a institutelor culturale. Sunt multe elemente la care ne vom putea gandi, dar asta cu siguranta o vom face in cadrul structurilor de conducere ale ICR mai ales intr-un bun parteneriat cu MAE, MCC si cu acordul Senatului", a afirmat Jicman.

Liviu Sebastian Jicman, in varsta de 32 de ani, este in prezent consilier local la Primaria Sectorului 6.

Anterior, Jicman a fost director de cabinet al ministrului Culturii, manager cultural la Departamentul PR al Teatrului "Masca" Bucuresti, consilier al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, asistent la cabinetul ministrului Sanatatii si consilier la Senat.

Potrivit CV-ului acestuia, Jicman a ocupat in perioada 2000-2004 functia de consilier economic la Intermedia Art Romania.

La capitolul "Experienta in domeniul politicilor publice", Sebastian Jicman mentioneaza candidaturile sale, din partea PNL, pentru CGMB (iunie 2008), pentru Camera Deputatilor in Colegiul 28 Bucuresti (noiembrie 2008) si candidatura din 2012 pentru Consiliul Local al Sectorului 6.

Jicman a fost presedinte al Cluburilor Studentesti Liberale.

Liviu Sebastian Jicman este licentiat in economie, absolvind in perioada 2000-2004 Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine - sectia germana. In aceeasi perioada el a urmat cursurile la distanta ale Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Stiinte Politice, pe care a absolvit-o in 2005, avand si un master in acest domeniu.

Ulterior, la Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Spitalicesc, a obtinut Atestat pentru Manager de Spital.

In perioada februarie - iunie 2007 a urmat, in cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", cursurile Colegiului National de Aparare.

In prezent, Jicman urmeaza cursurile de invatamant la distanta ale Facultatii de Drept (Universitatea Bucuresti).