Premierul Victor Ponta a relativizat marti eventualitatea unei vizite in Statele Unite ale Americii in acest an, dupa ce in urma cu o saptamana confirmase acest lucru.

Intrebat de ziaristi daca va efectua o vizita in SUA in perioada urmatoare, Ponta a raspuns: "Nu stiu daca va fi vreo vizita. Toate vizitele in strainatate le anunt cu o perioada de timp inainte de a fi efectuate".

Miercurea trecuta, cand a izbucnit scandalul revocarii din functie a procurorului Lucian Papici, Victor Ponta afirmase ca are "in program" o intalnire cu marile companii americane care investesc in Romania, in Energie si IT, "la sfarsitul acestui an".

"Am in program, la sfarsitul acestui an, intalnire cu cele doua companii importante care investesc in Romania, pe de o parte cele din Energie si pe de alta parte in IT. Am mers in China dupa investitii, vom merge si in America dupa investitii. Voi avea intalniri in SUA cu marile companii - Exxon, Chevron si General Electric si cu cele din IT - Oracle, IBM, care au deja investitii in Romania", spunea el, invitat la Romania TV.

La jumatatea lunii septembrie, cotidianul Gandul anunta, citand surse guvernamentale, ca premierul Victor Ponta va efectua, la sfarsitul lunii octombrie, o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii.

In cadrul acestei vizite, Ponta ar fi urmat sa aiba o intalnire cu vicepresedinte american Joe Biden, la Casa Alba.

Gandul.info sustinea atunci ca diplomatii romani implicati "ar fi incercat fara succes insa sa-i faciliteze lui Victor Ponta si o intrevedere cu Barack Obama".