Premierul Victor Ponta a declarat luni ca pactul de colaborare institutionala cu presedintele Traian Basescu este "necesar si acum", precizand totodata ca s-a "sfatuit" cu Crin Antonescu si Liviu Dragnea inainte de a-l semna.

"Acest pact de colaborare institutionala il consider necesar si acum, Romania nu are nevoie de o noua criza politica", a spus el, intrebat cum comenteaza declaratiile facute luni seara de seful statului. Atunci, Basescu afirmase ca este necesara o analiza a acestui pact, care ar fi fost incalcat in mai multe randuri de Ponta.

Primul ministru a sustinut ca nu va riposta la toate declaratiile lui Basescu, "in rest poate sa faca ce vrea.

"Stiu ca a fost in Peru. Mai vrea sa mearga undeva, in Tara de Foc, nu-l oprim in niciun fel", a comentat el.

Pe de alta parte Victor Ponta l-a acuzat pe presedinte ca "i-a murit curajul", referindu-se la o declaratie a lui Basescu, care a anuntat initial ca cel mai probabil va denunta pactul de coabitare, pentru a reveni cateva zile mai tarziu si a anuntat formarea unei comisii de analiza.

"I-a murit curajul, nu mai e cum era pe vremuri, curajos. Acum zice ceva la televizor si pe urma pleaca acasa", a raspuns premierul, respingand si afirmatia presedintelui potrivit careia prin acest pact l-ar fi girat pe Ponta: "M-a girat pe mine vreodata Basescu cu ceva? Cred ca ar fi un lucru foarte grav, doamne fereste".

Victor Ponta a subliniat ca, atunci cand a semnat pactul de coabitare cu Basescu, s-a "sfatuit atunci cu dl Antonescu si dl Dragnea".

"Obiectivul pe care l-am avut toti trei de a nu intra intr-o noua criza constitutionala si politica a fost atins", a mai spus acesta.