Varujan Vosganian a anuntat luni seara ca si-a dat demisia din functia de ministru al Economiei si ca premierul Victor Ponta i-a acceptat-o. "Am luat decizia pentru a nu afecta functionarea Guvernului", a spus Vosganian. Surse USL au declarat pentru HotNews.ro ca Vosganian a luat decizia in urma solicitarii premierului Victor Ponta. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca interimatul la minister va fi asigurat de catre vicepremierul Daniel Chitoiu urmand ca partidul sa stabileasca saptamana viitoare cine va fi inlocuitorul.

Varujan VosganianFoto: Agerpres

Varujan Vosganian:

  • Dupa declaratia pe care am facut-o in plenul Senatului am avut o intalnire cu liderii USL si am explicat motivatia declaratiei mele si pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, controversa privind activitatea Guvernului am explicat de ce este utila prezentarea demisiei mele de onoare din functia de ministru al Economiei. 
  • Aceasta in contextul pe de o parte votul din Senat a stabilit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei, mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la ministerul economiei. 

Anuntul vine la finalul unei sedinte a liderilor USL desfasurata in biroului presedintelui Senatului, Crin Antonescu. Sursele citate au delcarat pentru Hotnews.ro ca premierul Victor Ponta i-ar fi solicitat demisia lui Vosganian inaintea sedintei de plen de la Senat in care se cerea inceperea urmaririi penale. "Intelegerea a fost ca PSD sa voteze impotriva inceperii urmaririi penale urmand ca a Vosganian sa demisioneze din functia de ministru dupa votul din Senat", au explicat sursele citate.

Reamintim ca plenul Senatului a votat luni dupa-amiaza impotriva cererii procurorilor de incuviintare a inceperii a urmaririi penale pe numele lui Vosganian.

Traian Basescu a spus ca demisia lui Vosganian este "un lucru de bun simt".

Varujan Vosganian ramane isi pastreaza insa in continuare imunitatea, ramanand in continuare Senator, astfel incat nu se poate incepe urmarirea penala impotriva sa.

Victor Ponta, pentru Mediafax:

  • "A fost o decizie politica si am apreciat gestului lui Vosganian. In primul rand, domnia sa a mers in Senat si a prezentat situatia - si eu cred ca Senatul a luat o decizie corecta, cu o majoritate covarsitoare, mai mare decat cea a USL, a decis respingerea - dupa care, insa, strict pe un considerent politic, Vosganian n-a vrut sa ramana ca o problema de imagine pentru Guvern si si-a prezentat demisia. Evident ca PNL va face o alta nominalizare, dar pana la urma e o decizie politica", a declarat Ponta.