Deputatul PSD de Dolj Petre Petrescu sustine ca a fost amenintat cu moartea de catre deputatul Claudiu Manda, presedintele organizatiei Dolj a Partidului Social Democrat, scrie Agerpres. Petrescu a spus ca toate acestea au inceput pe timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de anul trecut si au continuat pana in luna februarie cand a decis sa depuna plangere la Parchet.

"Claudiu Manda a sunat-o intr-o seara pe sotia mea si i-a spus ca ma omoara (...). Lucru inexplicabil, pentru ca noi doi am fost prieteni. Carmen, sotia mea, chiar l-a intrebat cum este posibil sa dea telefon si sa spuna asa ceva. S-a tinut de cuvant si a inceput cu tot felul de actiuni impotriva mea prin institutii ale statului, fapt care a culminat cu o actiune a lui Manda in timpul campaniei electorale cand a chemat mai multi angajati de la Salubritate din comunele Predesti, Sopot, Plesoi si le-a cerut sa nu ma voteze, pentru ca altfel ii da afara de la serviciu si pe ei si pe membrii familiilor lor. El a recunoscut fapta pe care a facut-o cand a fost chemat la Parchet. De atunci au tot avut loc actiuni de intimidare, de amenintare, desi eu la inceput am zis ca a fost o chestiune trecatoare, generata de alegeri sau mai stiu eu ce. M-am hotarat si am depus plangere la parchet pentru amenintare", a declarat presei vineri deputatul Petre Petrescu.

Acesta a mai afirmat ca toate aceste actiuni ale lui Claudiu Manda au facut parte "dintr-un plan" conceput de altcineva cu scopul de a schimba conducerea PSD Dolj care pana in aprilie l-a avut ca presedinte pe Ion Prioteasa, cumnatul lui Petre Petrescu, acesta ocupand functia de secretar executiv.

"Dincolo de toate acestea, este o actiune grava si de neacceptat din partea unui parlamentar aflat la al treilea mandat. Cu alte cuvinte, copiii nostri ar trebui sa traiasca dupa legi facute de oamenii acestia, care atunci cand isi pierd cumpatul sunt in stare sa ia viata unuia pentru ca nu face ce doresc ei? Eu fac parte dintre cei care l-au promovat si sustinut pe Claudiu Manda in partid si am avut despre el o parere infinit mai buna de atat. Daca ai o problema cu cineva, te iei la gat cu respectivul, dar nu ii suni nevasta si copilul in miez de noapte si ii spui: uite, eu fac asta si apoi sa si incerci sa faci", a afirmat deputatul Petre Petrescu.

Presedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere in acest sens.