Traian Basescu a declarat miercuri la B1Tv ca PSD va avea propriul candidat la prezidentialele din 2014. Intrebat daca Ponta ar putea fi acel candidat, Basescu a spus ca e posibil, dar candidatura lui Ponta ar trage in jos PSD, el putind fi batut de candidati precum Emil Boc. Basescu a mai spus ca Boc ar fi un candidat cu mai multe sanse decit Mihai Razvan Ungureanu, iar despre Crin Antonescu a spus ca nu are nici o sansa sa devina presedinte.

Discutia Traian Basescu - reporter:

Intrebare: PSD va avea candidat propriu?

Traian Basescu: Da, probabil pe Ponta, dar isi micsoreaza sansele cu Ponta, fata de dimensiunile pe care le are. Pe unul ca Ponta risca sa-l bata unul ca Boc, care e asezat, e cinstit, nu minte

Intrebare: Are timp Boc sa scape de taierea pensiilor?

Traian Basescu: Trebuie explicat, si aici e un efort. Daca decide sa candideze, trebuie sa faca un efort.

Intrebare: Va place?

Traian Basescu: Da. Ar avea mai multe sanse decat Mihai Razvan Ungureanu. Daca iei un premier care si-a trecut tara prin criza, l-au injurat 22 de milioane, dar poporul asta nu poate fi pacalit la nesfarsit, si va intelege ca alea au fost masurile care puteau fi luate pentru iesirea rapida. Era si varianta sa o luam pas cu pas, si acum eram cu minus la cresterea economica. Optiunea noastra a fost repede, in doi ani ne-am redresat. Cred ca Boc va fi reevaluat, chiar daca a fost umilit si injurat.