Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune intr-o postare pe blog "Ponta încearcă să-și subordoneze procurori pentru a controla dosare și oameni, și a ratat intrarea României în Schengen. Pe scurt, Ponta nenorocește România". Macovei cere si demisia lui Ponta dupa scandalul Papici: "Să stea și Ponta acasă că nu s-a născut prim ministru".

Declaratia Monicai Macovei:

"Dacă Ponta îi spune lui Papici că nu s-a născut șef, atunci eu îi spun lui Ponta să stea acasă că nu s-a născut prim ministru. Oricum, marea diferență dintre Papici și Ponta este că Papici a contribuit la curățarea țării și la intrarea României în Uniunea Europeană, în timp ce Ponta încearcă să-și subordoneze procurori pentru a controla dosare și oameni, și a ratat intrarea României în Schengen. Pe scurt, Ponta nenorocește România.

Ponta a ordonat ca șefii Secției de combatere a corupției din DNA să plece, iar slugile Cazanciuc și Nițu s-au executat și i-au executat pe Lucian Papici și Mariana Alexandru. Cei doi au instrumentat sau girat, ca șefi, dosare care au dus la trimiterea în judecată a unor politicieni importanți, unii deja condamnați: Adrian Năstase, Monica Ridzi, Cătălin Voicu, Gigi Becali, Decebal Remeș etc. Astăzi avem dovada că numirea lui Nițu ca Procuror General a fost o catastrofă pentru România. Ponta a acționat ca șef al unei haite de hoți care vor sa scape de dosare, sa scape de justitie, sa nu platesca pentru ce fura. Si pentru asta a schimbat procurorii peste noapte.

Eliminând procurori care au dovedit că sunt foarte buni, este evident că:

· Ponta nu vrea anchete independente și profesioniste;

· Ponta vrea să controleze dosarele cu politicieni.

Mulți dintre politicienii care au țipat că sunt dosare politice și că vor să ajungă în fața judecătorilor au fost condamnați. Așadar, activitatea procurorilor a fost confirmată pe bază de probe reale. Acești procurori trebuie promovați, nu eliminați. Și cei delegați acum de domnul Nimeni Nițu vor fi eliminați dacă nu vor asculta de ordinele lui Ponta. Asta depinde de ei și de puterea lor de a face față presiunilor lui Ponta. Procurorii, ca și judecătorii, trebuie să reziste, Ponta nu este veșnic în funcție.