"Trebuie sa recunoastem ca USL nu este un Paradis, dar nu e nici in Purgatoriu, ca daca am fi in Purgatoriu, inca ar fi bine! PSD nu are nici un interes sa rupa alianta cu PNL, dar situatia nu poate continua asa. Lipsa de comunicare din USL se vede si trebuie sa fim barbati s-o recunoastem. Daca nu putem rezolva problema, trebuie luata o decizie!". Declaratiile au fost facute la RFI de liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Senatorul social-democrat declara ca USL trebuie sa recunoasca lipsa de comunicare: "Daca suntem barbati si oameni politici responsabili, trebuie s-o recunoastem, ca ea (lipsa de comunicare din USL-n.r.) se vede. Trebuie s-o corectam. Putem s-o corectam, bine. Nu? Trebuie sa luam o decizie. Asa, lasand lucrurile sa treneze, sa degenereze, nici unul dintre noi nu va castiga nimic, toti vom pierde, pentru ca e un proiect care a avut un mare succes, ne-a dus la aproape 70%, va dati seama, aproape incredibil pentru Romania. Si acum sa vii si sa dai oamenilor explicatii, cand ei asteapta de la noi rezolvarea problemelor, metroul, agricultura, invatamant, sanatate, pensii, salarii. Tara fierbe pe problemele reale, iar noi incepem sa ne coafam! Nu stiu daca-i bine".

Ilie Sarbu recunoaste ca USL nu este un Paradis in clipa de fata: "Noi n-avem nici un interes (sa rupem USL - n.red.), categoric nu. Am spus-o, o repetam. Nu ma mai refer la cea cu presedintele, candidatul nostru este Crin Antonescu, dar nu putem continua asa! Vedeti ca dvs. observati si ne intrebati si la intrebarea dvs. avem doua variante: ori sa mintim si sa spunem ca totu-i bine, frumos si e un mic Paradis ori sa recunoastem ca nu suntem in Paradis inca, dar nici in Purgatoriu, ca daca am fi in Purgatoriu, inca ar fi bine!".

Relatiile dintre PSD si PNL s-au tensionat vizibil in ultimele saptamani, din cauza pozitiilor diferite pe tema proiectului Rosia Montana si a alegerii primarilor in doua tururi de scrutin.