Premierul Victor Ponta l-a mutat pe secretarul general al Ministerului Agriculturii, Daniel Ionescu, in functia de secretar general al Comisie Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), potrivit deciziilor publicate luni in Monitorul Oficial.

Potrivit unei decizii semnate de prim-ministru, CNCAN il ceruse pe Ionescu de la Agricultura. La CNCAN, Daniel Ionescu il inlocuieste in functia de secretar general pe Daniel Bogdan Craciunoiu, caruia ii inceteaza exercitarea temporara a functiei mentionate, conform unei alte decizii a premierului Ponta.

Potrivit site-ului Ministerului Agriculturii, Daniel Ionescu (41 de ani) este absolvent al Facultatatii de Inginerie, Universitatea Pitesti, Specializarea Autovehicule Rutiere. Ulterior, el a absolvit studii postuniversitare in domeniul securitatii la Colegiul National de Aparare (al Ministerului Apararii Nationale) si la Colegiul de Afaceri Interne (al Ministerul Afacerilor Interne). Noul secretar general al CNCAN are si un masterat in Ingineria calitatii, la Facultatea de Mecanica, Universitatea Politehnica Bucuresti.