Premierul Victor Ponta a lansat un atac dur luni la adresa presedintelui, seful Executivului sustinand ca nimeni nu se pricepe mai bine ca Traian Basescu la "murdariile" din proiectul Rosia Montana, relateaza Agerpres. De asemenea, Ponta a declarat ca USL nu s-a confruntat cu vreun blocaj major si nici nu se va intampla vreun blocaj major pana in 2016.

"Nimeni, in opinia mea, nu se pricepe mai bine ca domnul presedinte la murdariile din proiectul Rosia Montana, ca dansul de-aia il promoveaza de atatia ani. N-am cunostintele domniei sale, de ani de zile de cand se lupta pentru proiectul de la Rosia Montana cred ca stie si ce e murdar, si ce e curat. Sunt convins ca o sa va spuna la urmatoarea emisiune la care vine. Eu, ca sa fiu foarte sincer, nu l-am urmarit pe domnul presedinte, nici nu-l umaresc, mi se pare o pierdere de timp", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza afirmatia presedintelui conform careia protestele de la Piata Universitatii sunt curate, iar cele de la Rosia Montana nu tocmai curate.

In ce priveste afirmatia ministrului delegat Dan Sova privind unele conotatii imorale si aspecte penale ale afacerii Rosia Montana, premierul a spus ironic ca probabil acesta "s-a uitat pe internet cum se uita si Blejnar".

"Eu nu am avut informatii privind comiterea unor fapte penale, eu sunt intr-o functie care imi da dreptul la acces la informatii doar de un an, presedintele de noua ani, si a spus ca nu stie de nicio infractiune. Cred ca s-a uitat pe internet (n.r. - Dan Sova), stiti ca se uita si Blejnar pe internet, acum s-a uitat si Dan Sova. De unde sa stie el de lucruri penale?", a mai comentat premierul.

Victor Ponta: In USL nu s-a intamplat si nici nu va fi vreun blocaj major pana in 2016

Uniunea Social Liberala nu s-a confruntat cu vreun blocaj major si nici nu se va intampla vreun blocaj major pana in 2016, a sustinut, luni, premierul Victor Ponta, co-presedinte al USL.

"Functioneaza (lucrurile in USL - n.r.). Nu s-a intamplat niciun blocaj major si nici nu va fi un blocaj major din punctul meu de vedere", a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Intrebat pana cand USL va evita un blocaj politic, premierul a raspuns: "Pana data viitoare. Cum adica pana cand? Pana-n 2016, pana-n decembrie 2016".

Victor Ponta: Pe probleme importante, cum e sistemul de alegeri, propunerile trebuie sa vina de la comisia USL

Premierul Victor Ponta a mai declarat luni ca a avut discutii informale in USL in legatura cu proiectul depus de liberali de modificare a legii administratiei locale si considera ca, pe probleme importante, cum este sistemul de alegeri, trebuie ca propunerile sa vina din partea comisiei comune a USL.

"Am avut mai multe discutii informale si nu pot sa va spun nimic altceva decat ca imi doresc foarte mult ca lucrurile in USL sa mearga foarte bine in continuare. Parerea mea este ca nu trebuie sa ne enervam de la nicio propunere, dar trebuie sa respectam ceea ce am respectat totdeauna in USL, pe probleme importante, inclusiv pe sistemul de alegeri, avem o comisie comuna a USL si propunerile trebuie sa vina din comisia asta comuna", a precizat Ponta, la intrebarea daca a avut intalniri in USL pentru a lamuri lucrurile in legatura cu proiectul depus de parlamentari liberali privind modul de alegere a primarilor si a presedintilor de consilii judetene.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori si deputati - propun, intr-o initiativa de modificare a legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, revenirea la sistemul de vot in doua tururi pentru primari si la alegerea sefului Consiliului Judetean in mod indirect, de catre consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Satu Mare, ca el personal sustine alegerea primarilor si a sefilor de CJ in doua tururi de scrutin, dupa cum sustine revenirea la alegerea pe liste a deputatilor.

Presedintele PNL a spus ca este pentru reintroducerea sistemului de alegere in doua tururi de scrutin a primarilor, precizand insa ca sunt foarte multi primari ai PNL in functie care "nu indragesc foarte mult ideea asta".