Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca a avut o discutie cu ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, dupa ultimele declaratii ale acesteia legate de Guvern, si a precizat ca nu are "o problema" cu aceasta, dar ca trebuie sa se obisnuiasca mai mult cu pozitia de ministru cand vorbeste cu presa, transmite Mediafax.

"Am avut o discutie cu doamna Grapini. Nu am o problema, dimpotriva, eu apreciez eforturile pe care le face doamna Grapini. Cred ca trebuie sa se obisnuiasca mai mult cu pozitia de ministru, ca nu mai e, asa, un producator de textile care vorbeste cu presa. Cand vorbeste cu presa ca ministru, orice greseala, orice echivoc de abia astepta sa ti-o scoata din context", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca Grapini este afectata de criticile primite din partea unor parlamentari pentru proiectul privind impozitul forfetar, precizand ca el apreciaza activitatea acesteia.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat marti ca poate sa intre in Cartea Recordurilor prin pozitia unicat a unui ministru care vine si spune in public ce prost este Guvernul din care face parte, si ca membrii acestuia nu inteleg mediul de afaceri. In replica, premierul Victor Ponta i-a transmis din Lituania ca, daca este nemultumita, o sa gaseasca "sigur" un alt ministru mai bun.

"Daca s-a inteles ca eu am apasat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru ca niciun ministru nu a venit pana acum si sa spuna ce prost e Guvernul. Nu? Intru si eu in Cartea recordurilor", a spus Grapini, la o conferinta organizata de agentia Mediafax si dedicata IMM-urilor.

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat ca responsabilitatea relatiei cu mediul de afaceri revine in primul rand chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, si ca, daca aceasta este nemultumita, atunci sigur va fi gasit un ministru mai bun, transmite agentia citata.