Premierul Victor Ponta se va afla, luni si marti, in Finlanda si Lituania, pentru vizite oficiale in care se va intalni cu autoritatile celor doua tari, noteaza Mediafax.

In Finlanda, Ponta va avea intrevederi cu omologul sau, Jyrki Katainen, si cu presedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma, si va participa la un Forum economic.

Impreuna cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, premierul va lua parte si la o conferinta privind educatia Helsinki.

In Lituania, Ponta se va intalni cu prim-ministrul Algirdas Butkevicius si cu presedintele Parlamentului, Vydas Gedvilas, urmand sa aiba o intrevedere si cu reprezentantii oamenilor de afaceri din Lituania.

"Cele doua vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel inalt, dinamizarea cooperarii, in special in domeniul economic, si asigurarea unei coordonari permanente pe teme europene, in contextul in care Lituania detine in prezent presedintia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din tarile alaturi de care Romania va asigura presedintia UE in 2019", informeaza Guvernul.

Potrivit sursei citate, pe agenda figureaza si teme legate de viitorul Europei, situatia economica la nivelul UE, combaterea somajului in special in randul tinerilor, agenda digitala, inovarea si cercetarea, competitivitatea la nivelul UE, pregatirea summit-ului de la Vilnius privind Parteneriatul Estic, relatia transatlantica.

Din delegatia premierului vor face parte ministrul delegat pentru Infrastructura si Investitii, Dan Sova, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din Ministerul de Externe, si Bogdan Tohaneanu, din Ministerul de Interne.