Europarlamentarul PNL Adina Valean a declarat, vineri, ca ea nu sustine proiectul Rosia Montana, considera ca pozitia PNL este cea corecta si se raliaza acesteia, sotia lui Crin Antonescu sustinand ca nu a afirmat niciodata ca ar fi in favoarea acestui proiect, scrie Mediafax.

Adina ValeanFoto: arhiva proprie

"Cred ca pozitia PNL este cea corecta. Ma raliez la ea si votez impotriva proiectului Rosia Montana", a precizat Adina Valean, intrebata in legatura cu pozitia sa referitoare la proiectul Rosia Montana.

Ea a spus ca nu a afirmat niciodata ca ar sustine proiectul Rosia Montana si intotdeauna a spus ca este pentru exploatarea resurselor.

Intrebata in legatura cu faptul ca si-ar fi schimbat pozitia fata de Rosia Montana, Adina Valean a spus: "Nu am afirmat niciodata ca as sustine proiectul Rosia Montana. Am afirmat intotdeauna ca a-ti exploata resursele este un lucru bun".

Ea a spus ca exploatarea resurselor este o politica a UE si nu este o politica a Romaniei, deoarece tara noastra nu are un plan bine definit pe o perioada de timp in acest sens.

"Cred ca nu este timpul potrivit pentru un proiect Rosia Montana. Cred ca ridica prea multe semne de intrebare. Cred ca nu este bine sa-l sustinem", a adaugat Valean.

In 2010, Renate Weber a acuzat-o pe Adina Valean ca organizat o "pseudo-dezbatere" despre Rosia Montanala care nu a fost invitat niciun oponent

In 2010, Adina Valean a organizat, la Bruxelles, o dezbatere intitulata "A face din Europa un lider in mineritul sustenabil si responsabil", starnind nemultumirea colegei sale liberale din Parlamentul European Renate Weber.

"In aceasta dimineata, aici, la Parlamentul European, Rosia Montana Gold Corporation impreuna cu europarlamentarul liberal Adina Valean organizeaza o pseudo-dezbatere despre 'sustainable and responsible mining'. De ce 'pseudo'? Pentru ca nici un oponent al proiectului minier Rosia Montana nu a fost invitat - nici macar europarlamentarii romani despre care se stie ca au o pozitie clara impotriva proiectului nu au primit invitatie! Nu stiu de ce, poate aflu astazi.

Desi solicitasem foarte politicos dnei Valean sa iau cuvantul (inclusiv printr-un biletel pe care i l-am trimis pe la inceputul dezbaterii, in care promiteam sa ma incadrez in 3 minute) si desi mai erau 20 de minute din timpul oficial alocat evenimentului, dna Valean a inchis pur si simplu seminarul si nu a permis luari de cuvant", scria atunci Renate Weber, pe Facebook, potrivit Realitatea.net.